Zoek & Boek uw Vakantiehuis in Hongarije
Silvatika Vendégház in Bükkszentmárton

Eger - Tokaj Wijnregio- 6 Personen- 3 slaapkamers
Voor een vakantie onder de rook van het Bükk nationale park boekt u vakantiehuis Silvatika Vendégház. Midden in het groen viert u privé vakantie terwijl de kinderen op ontdekkingstocht gaan in de tuin.

Een perfecte basis voor een natuur- en cultuurvakantie met de barokke stad Eger en de actieve Szalajka-vallei vlakbij...
Lees meer?

Siójuti Borház in Siójut

Balatonmeer- 4 Personen- 2 slaapkamers
Dit originele Hongaarse wijnhuisje brengt u tussen de wijnranken. Vakantiehuis Siójuti Borház is echt voor de liefhebber, maar in zijn soort perfect.

Dit rustieke vakantiehuis staat op de szölöhegy (wijnberg) van het plaatsje Siójut. Rust, ruimte en uitzicht gegarandeerd. En dat slechts 8 kilometer van het Balatonmeer.
Lees meer?

Szölöhegy in Füle

Balatonmeer- 6 Personen- 2 slaapkamers
Een eindje van het Balatonmeer vinden we dit originele Hongaarse wijnhuis met zwembad. Vakantiehuis Szölöhegy is familiebezit waar u van mee kunt profiteren.

U maakt kennis met de Hongaarse stijl: effectief, charmant en soms onbegrijpelijk. Maar in Szölöhegy viert u vakantie tussen het groen en de wijnranken.
Lees meer?

Tó Ház in Polány

Balatonmeer- 4 Personen- 2 slaapkamers
Tó Ház is een ruim vakantiehuis voor vier met een gemeenschappelijk zwembad. Het biedt een ongelooflijk panorama en alle luxe en comfort.

Vakantiehuis Tó Ház is een perfecte vakantiestek voor mensen die rust en kalmte appreciëren. In de wintermaanden komt u voor een geweldige sneeuwvakantie. In het voorjaar voor de weldadige lentezon en in de herfst voor de prachtige nazomer.
Lees meer?

Tokaj Bénylak Cottage in Legyesbénye

Eger - Tokaj Wijnregio- 6 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiehuis Tokaj Bénylak Cottage is een gemoedelijk vakantieverblijf. Het staat op de grens van de Tokaj wijnregio en het prachtige Zemplén natuurgebied (het "Zwitserland van Hongarije").

U logeert aan de voet van de heuvels in een overvloed aan wijnranken. Van de druiven die ze leveren wordt de beroemde Tokaj wijn (de "Wijn der Koningen") gemaakt.
Lees meer?

Vadász Ház in Polány

Balatonmeer- 6 Personen- 2 slaapkamers
Vadász Ház is een groot vakantiehuis voor zes personen met een privé zwembad. Het staat bovenop een heuvel en biedt een fantastisch panorama.

Op deze plek worden vaak panoramafoto's gemaakt voor magazines en trouwerijen.
Lees meer?

Vidám Ház in Négyes

Poesta en Tiszameer- 4 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiehuis Vidám Ház is een gezellig vakantiehuis voor een relaxte vakantie. Dit vakantiehuis in Hongarije is een topper bij kinderen door de hoeveelheid speelgoed, de schommel en de zandbak.

Bovendien is het een perfecte basis voor uitstapjes naar de Hortobágy poesta en de stranden bij het Tiszameer...
Lees meer?

Víg Sajtmester Vendégház in Magyaregregy

West-Hongarije (Pannonia)- 6 Personen- 2 slaapkamers
Op vakantie in vakantiehuis Víg Sajtmester Vendégház geniet u van rust, frisse lucht en een overdaad aan natuur. Gezellig vuurtje stoken op de stookplaats, fruit plukken en kruiden uit eigen tuin gebruiken.

U gaat echt een "slow motion" vakantie beleven. Daarom is er geen tv en geen internet. Mocht er behoefte zijn dan is in het koffiehuis 50 meter verderop gratis WiFi en er staat een tv.
Lees meer?

Villa Márika in Badacsonytomaj

Balatonmeer- 4 Personen- 2 slaapkamers
Villa Márika staat op een uitgedoofde vulkaan met een waanzinnig uitzicht over Balaton. Op dit landgoed met wijnmakerij gaat u fantastisch vakantie vieren.

De als wijnhuis gebouwde Villa Márika is liefdevol gerestaureerd en in klassieke stijl ingericht. Vanaf het overdekte terras heeft u een panoramische blik over wijnranken en  Balaton.
Lees meer?

Walnut Tree Cottage in Lovasberény

West-Hongarije (Pannonia)- 4 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiewoning Walnut Tree Cottage is een charmante cottage gebouwd van rotsblokken. Omringd door 200 walnootbomen, lammetjes en geitjes viert u een eco-vakantie in Charmant Hongarije.

Logerend op de top van een wijnberg verblijft u op een 3 hectare groot familiebedrijf van natuurminnende jonge eigenaren...
Lees meer?

Vakantiehuis Hongarije

Boek uw vakantiehuis Hongarije snel en makkelijk bij specialist HungariaHuizen. Wij hebben een groot deel van de vakantiehuizen persoonlijk bezocht. Zo kunnen we u prima adviseren over het vakantiehuis dat bij uw wensen past.

Voor uw gemak hebben we Hongarije opgedeeld in vijf regio’s. Elke regio heeft zijn eigen specifieke kenmerken. De natuur en cultuur variëren enorm in elk gebied.

De regio Boedapest & Donauknie

Boedapest is een stad die met vele superlatieven kan worden omschreven. De hoofdstad van Hongarije wordt door velen beschouwd als de mooiste stad aan de Donau. Het is het startpunt van een boeiend stuk natuur, gelardeerd met pittoreske stadjes, forten en de grootste kerk van Hongarije, de basiliek van Esztergom.

Vakantiehuis Hongarije

Het mooiste parlement van Europa staat in Boedapest.

Het Balatonmeer

Het Balatonmeer spreekt sinds de Romeinen al tot de verbeelding. Zij waren het de die de badcultuur naar Hongarije gebracht hebben. Balaton bruist van het leven in de zomer. De badplaatsen zijn gewaardeerde uitgaanscentra. Forten en paleizen zijn er in overvloed, evenals afwisselende natuur. Rondom het hele meer loopt een fietspad.

Vakantiehuis Hongarije

Boek een vakantiehuis in Hongarije met dit uitzicht op Balaton.

De regio West-Hongarije

West-Hongarije is de vroegere Romeinse provincie Pannonia. Hier gaat u op vakantie in weelderige natuur, zoals de Mecsek of de Bakony. In het noordelijk deel vindt u ook de prachtige abdij Pannonhalma. Echt een prachtig en gevarieerd gebied voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Vakantiehuis Hongarije

Hongarije leent zich prima voor een vakantie met familie.

De wijnregio Eger – Tokaj

De twee belangrijkste wijn gebieden van Hongarije grenzen aan drie prachtige natuurgebieden. Eger ligt ten westen van het Bükk nationale park. Tokaj ligt ten oosten. Aan de noordkant vindt u de druipsteen grotten van Aggtelek en het Zemplén natuurgebied. Deze laatste wordt ook “Het Zwitserland van Hongarije” genoemd. De Diósgyöri burcht in Miskolc is een “must see” in deze regio.

Vakantiehuis Hongarije

De regio Eger – Tokaj is rustig en groen.

De regio Poesta & Tiszameer

De Poesta is de weidse vlakte van Hongarije. Dit is het enige steppe landschap ten westen van de Oeral. Vrijheid en weidse uitzichten zijn uw deel. Net als herders met Rácka schapen of Marha koeien. Het Tiszameer is een kunstmatig meer. Het brengt veel natuurschoon in de rietlanden. Bovendien uitermate geschikt om te watersporten.

Vakantiehuis Hongarije

In woeste galop over de poesta van Hongarije.

Genoeg te doen en te zien in Hongarije

Een vakantie in Hongarije brengt u naar het hart van Europa. De bekendste rivier van Hongarije, is de Donau. Ze doorkruist het land van noord naar zuid. Hongarije ligt in het Karpatenbekken en bestaat vooral uit laagvlakten; de poesta. De twee trekpleisters van het land zijn Boedapest en het Balatonmeer.

De hoofdstad Boedapest wordt in tweeën gedeeld door de Donau. De op één na langste rivier van Europa is de levensader van de stad en van heel Hongarije. De oudste brug, de Kettingbrug, is op zondag autovrij. Ideaal voor een romantische wandeling.

Het Balatonmeer is de Hongaarse Zee. Het grootste meer van Centraal-Europa is ondiep. U kunt er in mei al zwemmen. Veel gezinnen met kinderen kiezen voor een vakantiehuis Hongarije op de zuidoever. Daar is het water warmer, zijn de stranden breder en is het meer toegankelijker zijn dan aan de noordoever van Balaton.

Vakantiehuis Hongarije bij Pécs, markten en monumenten

Pécs is de markante zuidelijke stad van Hongarije. De stad schuurt tegen de Mecsek aan. Het is de universiteitsstad van Hongarije en bekend van het Zsolnay porselein en de wijn. In 2010 was Pécs, samen met Essen en Istanbul Culturele hoofdstad van Europa. In het centrum vindt u typische winkeltjes, marktjes en levendige monumenten. Pécs is een stad om verliefd op te worden!

Grotten, rivierdalen en thermaal water

Vanuit elk vakantiehuis Hongarije bent u in een wip bij een grot, rivier of zwembad. Zeker in de wijnregio Eger – Tokaj is het land bezaaid met thermale baden. Lekker om te relaxen, goed voor de conditie en pret voor de kids. Want elk bad heeft een kinderbad, wedstrijdbad en glijbanen.

In deze regio bezoekt u ook de Grotten van Aggtelek. Ook in Boedapest en bij Balaton zijn grotten. Zoals in Tapolca, waar u per roeiboot onder de grond vaart.

De twee grote rivieren, de Donau en de Tisza zijn een bron van vermaak. Zeker de Tisza, die uitkomt in het Tiszameer, biedt ook nog super natuur. Hongarije is in voor- en najaar the place to be voor de vogeltrek. De Kraanvogels komen buurten op de poesta. Bij het Tiszameer vindt u vele kolonies watervogels.

Groener dan groen

Cultuur genoeg in de stad. Boedapest en Pécs bulken van de fraaie gebouwen en leuke dagjes uit. De rest van het land is groen. Met 10 nationale parken komt de wandelaar, of de fietser, volledig tot zijn of haar recht. Er is 11.000 km wandelpad en er komen steeds meer fietspaden door het hele land. Of u maakt een zinderende tocht te paard over de paars bloeiende poesta van Hongarije.

Je eigen vakantiehuis in Hongarije

Vakantie vieren in een huisje is een goede manier om aan Hongarije te ruiken. Bij Hungaria Huizen kies je uit diverse typen vakantiehuizen in Hongarije. Ze staan in de vijf regio’s. Huur eens een villa met zwembad, een rustieke boerderij, of een woning in de Donauknie. Je kiest uit onze collectie je perfecte vakantiehuis in Hongarije. Die overigens allemaal van Nederlandse eigenaren zijn.