Zoek & Boek uw Vakantiehuis in Hongarije
Kisszékely in Kisszékely

West-Hongarije (Pannonia)- 8 Personen- 4 slaapkamers
Kisszékely is een van de vele groene dorpen in Hongarije. Vakantiehuis Kisszékely biedt u alle ruimte om er van te genieten. Ook perfect voor vissers met 2 vismeren op loopafstand.

Kinderen zijn hier zeker op hun plek met een speeltuin en een zwembad op ongeveer 1 km afstand...
Lees meer?

Koromla in Koromlapuszta

West-Hongarije (Pannonia)- 4 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiehuis Koromla staat in een van de kleinste gehuchtjes van Hongarije. Vanuit dit boerderijtje wandelt u ongestoord door het Bakony-woud. En u maakt kennis met een traditioneel bosbouwbedrijf in de Robiniabossen om u heen.

In september luistert u vanaf de veranda naar burlende edelherten. Perfect voor de natuurliefhebber en rustzoeker...
Lees meer?

Kupiház in Kup

West-Hongarije (Pannonia)- 9 Personen- 3 slaapkamers
Kupiház staat aan de rand van een weelderig groen wandelgebied. Het vakantiehuis is ruimhartig ingericht voor 9 personen en zeer geschikt voor kinderen.

Er is een uitgebreide keuze aan wandel- en fietsroutes beschikbaar. Toch bent u vlakbij steden als Pápa. U gaat hier een zorgeloze vakantie in Hongarije tegemoet...
Lees meer?

Lesence in Lesencetomaj

Balatonmeer- 6 Personen- 3 slaapkamers
Vakantiehuis Lesence staat aan de rand van het Balaton Hoogland Park. Dit vakantiehuis met zwembad is ongeveer 10 km van het Balatonmeer.

Met 3 slaapkamers, zwembad en internet een prima stek voor een fijne vakantie bij Balaton in een vakantiehuis van 200 m² groot.
Lees meer?

Levendula Ház in Balatonszabadi

Balatonmeer- 4 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiewoning Levendula Ház staat op een werkende kwekerij. Vanuit deze budgetvriendelijke woning bent u in een wip bij Balaton en de badplaats Siófok.

U gaat een vrolijke vakantie tegemoet met flaneren over de boulevard, een prettig nachtleven en de langste stranden van Balaton...
Lees meer?

Lily en Myrthe in Szentistván

Eger - Tokaj Wijnregio- 4 Personen- 2 slaapkamers
Voor een familievakantie met een jong gezin kunt u prima terecht in vakantiehuisje Lily en Myrthe. Ook een prima basis voor vogeltochten in de Hortobágy poesta.

Dit vakantiehuisje in Hongarije leidt u naar de grens van poesta en heuvels. Zeer geschikt voor het ontdekken van Hongarije met een kleiner budget...
Lees meer?

Mecseki Villa in Mecseknádasd

West-Hongarije (Pannonia)- 10 Personen- 5 slaapkamers
Deze 250 m² grote vakantievilla staat op een toplocatie aan de rand van de Mecsek. De Mecseki Villa garandeert een luxe vakantie voor het hele gezin en zelfs voor 2 gezinnen.

Met 5 slaapkamers, WiFi, speelzolder en een prachtige korting voor een langer verblijf en kleine groepen, gaat u een supertijd tegemoet...
Lees meer?

Nagymaros Ház in Nagymaros

Boedapest en Donauknie- 6 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiehuis Nagymaros Ház is een prachtig plattelands huis aan de de Donau, 50 km ten noorden van Boedapest. Vanaf het vakantiehuis heeft u een geweldig uitzicht op de Pilis heuvels en het kasteel van Visegrad.

Vakantiehuis Nagymaros Ház is 100 jaar oud. De huidige Nederlands/Hongaarse eigenaren hebben het in 2015 compleet gerenoveerd. Dit vakantiehuis in Hongarije is perfect voor een vakantie in de Donauknie met uitstapjes naar Boedapest.
Lees meer?

Napfény in watersportparadijs Orfü

West-Hongarije (Pannonia)- 5 Personen- 2 slaapkamers
Napfény betekent 'Zonnestraal' en in vakantiehuis Napfény gaat u rondom in de zon zitten. Op loopafstand van de stuwmeren van Orfü gaat u een topvakantie beleven.

Napfény geeft u het beste van 2 werelden: de rust en de natuur van de Mecsek en de meren, gecombineerd met de kunst en cultuur van de interessante stad Pécs...
Lees meer?

Orgoványi Iskola in Orgovány

Poesta en Tiszameer- 14 Personen- 5 slaapkamers
Deze gerestaureerde school met zwembad is supertof voor kinderen. Wie gaat er nu in de vakantie naar school en kan de hele dag spelen, zwemmen en ravotten?

Dit landhuis in Hongarije is geweldig voor de actieve jonge vakantieganger. In landhuis   Orgoványi Iskola gaat u met familie of een groep vrienden compleet op vakantie...
Lees meer?

Vakantiehuis Hongarije

Boek uw vakantiehuis Hongarije snel en makkelijk bij specialist HungariaHuizen. Wij hebben een groot deel van de vakantiehuizen persoonlijk bezocht. Zo kunnen we u prima adviseren over het vakantiehuis dat bij uw wensen past.

Voor uw gemak hebben we Hongarije opgedeeld in vijf regio’s. Elke regio heeft zijn eigen specifieke kenmerken. De natuur en cultuur variëren enorm in elk gebied.

De regio Boedapest & Donauknie

Boedapest is een stad die met vele superlatieven kan worden omschreven. De hoofdstad van Hongarije wordt door velen beschouwd als de mooiste stad aan de Donau. Het is het startpunt van een boeiend stuk natuur, gelardeerd met pittoreske stadjes, forten en de grootste kerk van Hongarije, de basiliek van Esztergom.

Vakantiehuis Hongarije

Het mooiste parlement van Europa staat in Boedapest.

Het Balatonmeer

Het Balatonmeer spreekt sinds de Romeinen al tot de verbeelding. Zij waren het de die de badcultuur naar Hongarije gebracht hebben. Balaton bruist van het leven in de zomer. De badplaatsen zijn gewaardeerde uitgaanscentra. Forten en paleizen zijn er in overvloed, evenals afwisselende natuur. Rondom het hele meer loopt een fietspad.

Vakantiehuis Hongarije

Boek een vakantiehuis in Hongarije met dit uitzicht op Balaton.

De regio West-Hongarije

West-Hongarije is de vroegere Romeinse provincie Pannonia. Hier gaat u op vakantie in weelderige natuur, zoals de Mecsek of de Bakony. In het noordelijk deel vindt u ook de prachtige abdij Pannonhalma. Echt een prachtig en gevarieerd gebied voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Vakantiehuis Hongarije

Hongarije leent zich prima voor een vakantie met familie.

De wijnregio Eger – Tokaj

De twee belangrijkste wijn gebieden van Hongarije grenzen aan drie prachtige natuurgebieden. Eger ligt ten westen van het Bükk nationale park. Tokaj ligt ten oosten. Aan de noordkant vindt u de druipsteen grotten van Aggtelek en het Zemplén natuurgebied. Deze laatste wordt ook “Het Zwitserland van Hongarije” genoemd. De Diósgyöri burcht in Miskolc is een “must see” in deze regio.

Vakantiehuis Hongarije

De regio Eger – Tokaj is rustig en groen.

De regio Poesta & Tiszameer

De Poesta is de weidse vlakte van Hongarije. Dit is het enige steppe landschap ten westen van de Oeral. Vrijheid en weidse uitzichten zijn uw deel. Net als herders met Rácka schapen of Marha koeien. Het Tiszameer is een kunstmatig meer. Het brengt veel natuurschoon in de rietlanden. Bovendien uitermate geschikt om te watersporten.

Vakantiehuis Hongarije

In woeste galop over de poesta van Hongarije.

Genoeg te doen en te zien in Hongarije

Een vakantie in Hongarije brengt u naar het hart van Europa. De bekendste rivier van Hongarije, is de Donau. Ze doorkruist het land van noord naar zuid. Hongarije ligt in het Karpatenbekken en bestaat vooral uit laagvlakten; de poesta. De twee trekpleisters van het land zijn Boedapest en het Balatonmeer.

De hoofdstad Boedapest wordt in tweeën gedeeld door de Donau. De op één na langste rivier van Europa is de levensader van de stad en van heel Hongarije. De oudste brug, de Kettingbrug, is op zondag autovrij. Ideaal voor een romantische wandeling.

Het Balatonmeer is de Hongaarse Zee. Het grootste meer van Centraal-Europa is ondiep. U kunt er in mei al zwemmen. Veel gezinnen met kinderen kiezen voor een vakantiehuis Hongarije op de zuidoever. Daar is het water warmer, zijn de stranden breder en is het meer toegankelijker zijn dan aan de noordoever van Balaton.

Vakantiehuis Hongarije bij Pécs, markten en monumenten

Pécs is de markante zuidelijke stad van Hongarije. De stad schuurt tegen de Mecsek aan. Het is de universiteitsstad van Hongarije en bekend van het Zsolnay porselein en de wijn. In 2010 was Pécs, samen met Essen en Istanbul Culturele hoofdstad van Europa. In het centrum vindt u typische winkeltjes, marktjes en levendige monumenten. Pécs is een stad om verliefd op te worden!

Grotten, rivierdalen en thermaal water

Vanuit elk vakantiehuis Hongarije bent u in een wip bij een grot, rivier of zwembad. Zeker in de wijnregio Eger – Tokaj is het land bezaaid met thermale baden. Lekker om te relaxen, goed voor de conditie en pret voor de kids. Want elk bad heeft een kinderbad, wedstrijdbad en glijbanen.

In deze regio bezoekt u ook de Grotten van Aggtelek. Ook in Boedapest en bij Balaton zijn grotten. Zoals in Tapolca, waar u per roeiboot onder de grond vaart.

De twee grote rivieren, de Donau en de Tisza zijn een bron van vermaak. Zeker de Tisza, die uitkomt in het Tiszameer, biedt ook nog super natuur. Hongarije is in voor- en najaar the place to be voor de vogeltrek. De Kraanvogels komen buurten op de poesta. Bij het Tiszameer vindt u vele kolonies watervogels.

Groener dan groen

Cultuur genoeg in de stad. Boedapest en Pécs bulken van de fraaie gebouwen en leuke dagjes uit. De rest van het land is groen. Met 10 nationale parken komt de wandelaar, of de fietser, volledig tot zijn of haar recht. Er is 11.000 km wandelpad en er komen steeds meer fietspaden door het hele land. Of u maakt een zinderende tocht te paard over de paars bloeiende poesta van Hongarije.

Je eigen vakantiehuis in Hongarije

Vakantie vieren in een huisje is een goede manier om aan Hongarije te ruiken. Bij Hungaria Huizen kies je uit diverse typen vakantiehuizen in Hongarije. Ze staan in de vijf regio’s. Huur eens een villa met zwembad, een rustieke boerderij, of een woning in de Donauknie. Je kiest uit onze collectie je perfecte vakantiehuis in Hongarije. Die overigens allemaal van Nederlandse eigenaren zijn.