Zoek & Boek uw Vakantiehuis in Hongarije
Op basis van uw zoekactie hebben wij de volgende 10 vakantiehuizen in Hongarije voor u geselecteerd


Warning: Use of undefined constant custom_pagination - assumed 'custom_pagination' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/hungariahuizen.nl/httpdocs/wp-content/plugins/apartments/apartments-template.php on line 592

Annamária in Ziliz

Eger - Tokaj Wijnregio- 3 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiehuisje Annamária staat aan de rand van de natuur. Dit betekent vogelgeluiden, sterrenhemel en proeven van biologische lokale producten.

Vanuit dit vakantiehuisje bent u in een oogwenk in de fascinerende Zemplén heuvels of bij de beukenwouden van Bükk. Of u bezoekt de Diósgyöri Burcht en het Coburg-Huillier paleis...
Lees meer?

Arany Ház in Szentistván

Eger - Tokaj Wijnregio- 8 Personen- 4 slaapkamers
Landhuis Arany Ház is het 'Gouden Huis'. Dit landhuis in Hongarije brengt u een ruimhartige vakantie aan de rand van de poesta en bij het Tiszameer.

Direct ten noorden vindt u kleurrijke dorpjes, thermaalbaden en boeiende wandeltochten langs de rand van Bükk. Dit knettergrote huis geeft u een gevoel van vrijheid...
Lees meer?

Bükkaranyos in het charmante Sály

Eger - Tokaj Wijnregio- 6 Personen- 3 slaapkamers
Vakantiehuis Bükkaranyos is een mooie, ruime woning. Dit vakantiehuis is comfortabel ingericht voor 6 personen.  Achter dit vakantiehuis in Hongarije is een terrasje met uitzicht op de 1400 m² grote tuin.

Voor de kinderen zijn er verschillende speeltoestellen en een kinderzwembad. Een vakantie in vakantiehuis Bükkaranyos brengt u de luxe van het moderne leven, gecombineerd met een groene omgeving. En toch is er veel te doen in de omgeving: wandelen, fietsen, vissen, wijnproeven en culturele uitstapjes.
Lees meer?

Dekor Villa in Sajóecseg

Eger - Tokaj Wijnregio- 8 Personen- 4 slaapkamers
Dekor Villa is een kind- en rolstoel vriendelijke villa. Beleef de vrijheid van leven en toch dicht bij de stad. Met gratis WiFi, privé zwembad en pizza oven in de tuin.

Deze 225 m² ecovilla is bijna volledig self-supporting in stroom en verwarming. Perfect voor gezinnen met kinderen en voor een vakantie met rolstoel...
Lees meer?

Ház Trabanttal in Szakácsi

Eger - Tokaj Wijnregio- 6 Personen- 3 slaapkamers
Vakantiehuis Ház Trabanttal brengt u in Toscaanse sferen. U gaat op vakantie in de glooiende heuvels van de Cserehát met om u heen spannende burchten en schitterende paleizen.

In de fruittuin van Hongarije viert u een topvakantie in 140 m² vakantiehuis met zwembad...
Lees meer?

Holland Ház in het charmante Sály

Eger - Tokaj Wijnregio- 5 Personen- 2 slaapkamers
Een vakantie in vakantiehuis Holland Ház staat voor smullen van het Hongaarse leven. Een glas wijn in de avondzon, goulash met brood en het ruisen van een zomerbriesje.

Dit vakantiehuis in Hongarije is populair bij wandelaars vanwege de aanwezige wandelroutes. Ook natuurliefhebbers en cultuurminnaars vinden er een prima basis...
Lees meer?

Lily en Myrthe in Szentistván

Eger - Tokaj Wijnregio- 4 Personen- 2 slaapkamers
Voor een familievakantie met een jong gezin kunt u prima terecht in vakantiehuisje Lily en Myrthe. Ook een prima basis voor vogeltochten in de Hortobágy poesta.

Dit vakantiehuisje in Hongarije leidt u naar de grens van poesta en heuvels. Zeer geschikt voor het ontdekken van Hongarije met een kleiner budget...
Lees meer?

Paraszt Palota in het lieflijke Sály

Eger - Tokaj Wijnregio- 4 Personen- 2 slaapkamers
In dit boerenpaleis verblijft u in de sfeer van 1928 met het comfort van de 21e eeuw. Vakantiehuisje Paraszt Palota staat bij het unieke wandelgebied van de rotsenroute.

Bovendien is het een prachtige uitvalsbasis naar de vogelgebieden in het Bükk nationale park, bij het Tiszameer en op de Hortobágy poesta...
Lees meer?

Silvatika Vendégház in Bükkszentmárton

Eger - Tokaj Wijnregio- 6 Personen- 3 slaapkamers
Voor een vakantie onder de rook van het Bükk nationale park boekt u vakantiehuis Silvatika Vendégház. Midden in het groen viert u privé vakantie terwijl de kinderen op ontdekkingstocht gaan in de tuin.

Een perfecte basis voor een natuur- en cultuurvakantie met de barokke stad Eger en de actieve Szalajka-vallei vlakbij...
Lees meer?

Tokaj Bénylak Cottage in Legyesbénye

Eger - Tokaj Wijnregio- 6 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiehuis Tokaj Bénylak Cottage is een gemoedelijk vakantieverblijf. Het staat op de grens van de Tokaj wijnregio en het prachtige Zemplén natuurgebied (het "Zwitserland van Hongarije").

U logeert aan de voet van de heuvels in een overvloed aan wijnranken. Van de druiven die ze leveren wordt de beroemde Tokaj wijn (de "Wijn der Koningen") gemaakt.
Lees meer?

Warning: Use of undefined constant custom_pagination - assumed 'custom_pagination' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/hungariahuizen.nl/httpdocs/wp-content/plugins/apartments/apartments-template.php on line 706

Een vakantiehuis in Hongarije in de Eger-Tokaj wijnregio

Hongarije heeft steden die het bekijken zeker waard zijn. Boedapest natuurlijk, de Koningin van de Donau. Of Eger, het pareltje van het Noorden. Liefhebbers van folklore kunnen hun hart ophalen in Orvelte-achtige dorpjes die compleet onder monumentenzorg vallen. Hollókö, vlak bij Eger is daar een mooi voorbeeld van.

Voeg eraan toe dat je er fantastisch kunt eten. En dat Hongarije bekend staat om z’n voortreffelijke rode en witte wijnen. Wijn en spijs Bourgondiërs beleven een gouden vakantie in een vakantiehuis in Hongarije in de Eger – Tokaj wijnregio.

Vakantiehuis in Hongarije in de Eger Tokaj Wijnregio

Het centrum van Eger

Heldenmoed en vaderlandsliefde

Eger is al duizend jaar een bisschopszetel. Het is samen met Vác een van de mooiste barokke steden van Hongarije. De inwoners koesteren het glorieuze verleden en de vele monumenten van de stad. De naam Eger staat voor heldenmoed en vaderlandsliefde. Dat is te danken aan de glorieuze overwinning van István Dobó op de Turkse belegeraars.

Dobó hield in 1552 met een handjevol manschappen meer dan een maand stand tegen een twintig maal grotere Turkse overmacht. Voor Hongaren is een bezoek aan de stad een “moetje”. Bijna elke scholier is in Eger geweest. Tijd voor u om deze barokstad met een bezoek te vereren vanuit een vakantiehuis in Hongarije in de Eger – Tokaj wijnregio.

Helaas ging Eger in 1596 alsnog ten onder. Tot eind 17e eeuw lag de Eger – Tokaj wijnregio, net als een groot deel van Hongarije, onder invloed van de Turken. Gebouwen en monumenten herinneren aan de Turkse tijd.

Herdenking

In 2002 werd 450 jaar belegering herdacht. De graftombe van István Dobó werd gewijd. Op het plein voor de burcht is een standbeeld onthuld voor Sebestyén Tinódi lantos (luitspeler) die direct na het einde van de belegering naar Eger trok. Hij bezong er de zege van de 2000 belegerden. De burcht van Eger stopte de Turkse opmars 50 jaar. Ze speelde zo een belangrijke rol in het verweer van de Hongaren van hun eigen land en het Christelijke achterland.

Fins-Oegrische en Turkse volken hebben ooit door elkaar heen in de streek tussen de Wolga en de Kama gewoond. Hierdoor is lastig te bepalen of Hongaars een Turkse of Fins-Oegrische achtergrond heeft. Officieel wordt het tot de Fins-Oegrische taalfamilie gerekend.

Eger is een stad van water en wijn. Het heeft een eigen thermaalbad. Andere baden bij Eger zijn zoutbad Egerszalók en het grottenbad in Demjén. Vlak bij het thermale bad ligt een Olympisch zwembad. Het is ontworpen door de beroemde architect Imre Makovecz. Nu is ook het Korona Borház zwembad geopend.

Vakantiehuis in Hongarije in de Eger Tokaj Wijnregio

Wijngaarden in overvloed in de omgeving

Mooie Vrouwen Vallei

Een bezienswaardigheid in Eger is de Szépasszonyvölgy, de Vallei der Schone Vrouwen waar vele wijnkelders zitten. Eger – de poort naar het Bükk gebergte – is een prima basis uitgangspunt voor tochtjes naar de beboste heuvels van Bükk. Zeker vanuit een vakantiehuis in Hongarije in de Eger-Tokaj wijnregio.

Het grootste wijngebied van Hongarije na Tokaj is Eger. Vooral de rode wijnen zijn tot ver over de grens bekend. Het is een van de meest beroemde én meest beruchte wijnstreken van het land, met dank aan de Stierenbloed wijn, de Egri Bikavér. Rondom Eger zijn veel particuliere wijnkelders die met hun eigen wijn meedoen aan landelijke en internationale proeverijen.

In Eger draait het om de prachtige story’s. Zowel om de Bikavér als om de Egri Csillag, beide een mix van minimaal 50% lokale druiven, zweeft een plezante saga. U maakt er zeker kennis mee als u bij ons een vakantiehuis in Hongarije in de Eger – Tokaj wijnregio huurt, of het boek ‘De sterren van Eger’ van Géza Gárdonyi leest.

Vakantiehuis in Hongarije in de Eger Tokaj Wijnregio

Stierenbloed proeven is een ‘moetje’

Stierenbloed wijn

Volgens de legende voerde István Dobó zijn mannen vele liters van een pittige, rode wijn. Met druipende snorren trokken ze ten aanval. De Turkse soldaten bliezen in doodsangst de aftocht. Ze verklaarden tegen hun leiders dat de stoutmoedige Hongaren stierenbloed dronken.

Nog steeds hangt er een zweem romantiek om de wijn. De betere Bikavérs zijn ‘landelijk’ te noemen, een kruidige, volle wijn. Duchtig met een boeket van jam gemaakt van bosvruchten en een delicaat zuurgehalte. Fantastisch bij het diner op het terras van uw vakantiehuis in Hongarije in de Eger – Tokaj wijnregio.

De sierlijke rode Egri Bikavér was ooit een veel beschimpte wijn. Nu is het er een van niveau met een eigen persoonlijkheid.

Egri Csillag, de Ster van Eger

Deze witte mix bestaat uit zeker vier druiven. Net als bij de rode wijn bestaat minimaal 50% van de mix uit lokale druiven. De Egri Csillag ruikt naar witte bloemen met tropisch fruit. Ze smaakt vol, een beetje naar amandelen, en met een sprankelende afdronk. Anders dan de wijnen uit de buurt van Balaton.

Eger ligt in het noorden van het land en daarom is de wijn minder vol als die uit Villány en Szekszárd in de wijnregio van Pannonia. Ze zijn wel beschaafd en gecompliceerd. Iets dat u zelf kunt ontdekken vanuit een vakantiehuis in Hongarije in de Eger – Tokaj wijnregio.

Er zijn vele wijnkelders, zeker in de Vallei der Mooie Vrouwen

De Bourgogne

De regio Eger – Tokaj wordt veel vergeleken met de Bourgogne. Hongarije ligt op dezelfde hoogte als van de Champagne tot aan de Rhône in La Douce France. De combinatie van kalkrijke grond, eeuwen ervaring met het maken van wijn en de modernste vinificatie technieken zorgen ervoor dat Hongarije de wijnmarkt gaat opschudden. Vanuit een vakantiehuis in Hongarije in de Eger – Tokaj wijnregio kunt u zich er persoonlijk in verdiepen.

Koningen, krijgsheren en wijn

De druifluis uit Amerika hielp rond 1880 meer dan 70% van de Europese wijngaarden om zeep door wondjes te bijten in de wortels van de ranken. Dat, opgeteld bij WOI, WOII en 40 jaar communisme heeft ervoor gezorgd dat de wijnmarkt van Hongarije beperkt is tot de locals. Weinig wijn weet Nederland te vinden.

Hongarije heeft een belangrijke en grote rol in de geschiedenis van de wijn gespeeld. Heersers als Zonnekoning Lodewijk XIV, vele pausen en Tsaar Nicalaas Romanov dronken de Tokaji Aszú als water. Gelukkig komen de Hongaarse persen weer op stoom. Er zijn 22 prachtige wijnregio’s. U kunt de twee meest belangrijke ontdekken vanuit een vakantiehuis in Hongarije in de Eger Tokaj wijnregio.

Vakantiehuis in Hongarije in de Eger Tokaj Wijnregio

Wijn met kaas snoepen op het terras

Hongaarse wijnregio Tokaj

Tokaj is de oudste wijnregio in de wereld. Het kreeg haar classificatie 120 jaar eerder dan de Bordeaux. Tokaj wijn wordt ook in Slowakije gemaakt. Het wijngebied van Tokaj Hegyalja staat op de Erfgoedlijst van de UNESCO. Het bijzondere van de Tokaj streek zijn de berg en de rivieren.

De bodem van de berg is een ophoping van vulkanisch materiaal en löss. Het water van de rivieren Bodrog en Tisza zorgt voor voldoende vocht. De zomerzon in combinatie met de lange en droge herfst garandeert voldoende warmte. Het gebied rondom Tokaj is zeker prettig voor een vakantiehuis in Hongarije in de Eger – Tokaj wijnregio

Hongaarse wijn is enerverend, mede door het gebruik van lokale druiven. Ze winnen weer prijzen op internationale wedstrijden. De ondernemende wijndrinker ziet de Hongaarse wijn als een must.

Tokaj Aszú

Omdat Tokaj tussen twee rivieren in ligt, heerst er een bijzonder micro klimaat. De vochtige omgeving is een paradijs voor het ontstaan van botrytis. Hierdoor ontstond de Wijn der Koningen, de Tokaji Aszú, de eerste dessertwijn ter wereld.

De druiven voor de Tokaji Aszú worden met de hand geplukt en zijn extreem zoet. Net als de Sauternes wijn uit Bordeaux vindt u in deze amberkleurige zoete drank aroma’s van honing, abrikoos, roggebrood en mandarijn. Deze dure wijn wordt traditioneel gecombineerd met foie gras.

De kracht en structuur van de furmint

Droge Furmint staat op het punt om door te breken bij de massa. De kansen van deze druif zijn fenomenaal. Ze is laat rijp waardoor er snel veel alcohol ontstaat. Het rijpingspotentieel wordt bevorderd door de hoge zuurgraad.

Furmint wijn bevat een super combinatie van mineralen met een top structuur. Ze verspreidt geuren van appel, honing, peer, sinaasappel en ander citrus, en perzik. De rijpere (en de op hout gerijpte) Furmints kunnen aroma’s bevatten van koffie, tabak en walnoten. De Furmint heeft de power en structuur van Chardonnay, het fruitige van de Chenin en het zurige van een Riesling.

Furmint uit Tokaji smaakt rond en zacht en bevat veel alcohol. Kom deze smaken vooral zelf ontdekken vanuit een vakantiehuis in Hongarije in de Eger – Tokaj wijnregio, of een van onze andere huizen.

Tokaj, met op de achtergrond de berg

Nog niet gevonden wat u zocht? Check de andere vakantieregio’s. Boek bijvoorbeeld een vakantiewoning in West-Hongarije of in de populaire donauknie.