Zoek & Boek uw Vakantiehuis in Hongarije
Op basis van uw zoekactie hebben wij de volgende 13 vakantiehuizen in Hongarije voor u geselecteerd

Angyalok Tanya in Fülöpjakab

Poesta en Tiszameer- 4 Personen- 2 slaapkamers
Voor de ware beleving van de Hongaarse poesta huurt u vakantiehuis Angyalok Tanya. Dit superplekje is perfect voor natuurmensen, rustzoekers en naturisten.

Midden in het poesta landschap staat dit vakantiehuis in Hongarije als een baken van rust. Vanuit huis en tuin wordt u verblijd met een fantastisch panorama over het landschap...
Lees meer?

Appartement Gólya Régi Iskola in Orgovány

Poesta en Tiszameer- 7 Personen- 2 slaapkamers
Appartement Gólya Régi Iskola is op kinderen gericht. Met trampoline, zwembad en enorme tuin gaan kinderen met plezier naar deze Hongaarse school.

Dit appartement in Hongarije is het grootste van 3 in de voormalige dorpsschool. Het is 100 m² groot met open keuken. Een prachtplek voor een vakantie dichtbij de boeiende stad Kecskemét...
Lees meer?

Appartement Gyik Régi Iskola in Orgovány

Poesta en Tiszameer- 5 Personen- 2 slaapkamers
Appartement Gyik Régi Iskola is 80 m2 groot en staat vlakbij de cultuurstad Kecskemét. Door het zwembad en de trampoline is dit een toplocatie voor kinderen.

Dit appartement in Hongarije brengt u de geneugten van de Hongaarse poesta midden tussen de druivenvelden. Optimaal kennismaken met Hongarije in de luxe van thuis...
Lees meer?

Barack Villa in Csemö

Poesta en Tiszameer- 6 Personen- 3 slaapkamers
De Barack Villa staat even buiten bloemendorp Csemö op een privé landgoed.
Dit landgoed ligt in de bossen van het Hongaarse laagland, vlakbij de boeiende stad Kecskemét.

Op dit sfeervolle landgoed viert u superrelaxt vakantie aan de rand van het zwembad en met internetaansluiting...
Lees meer?

Brendon Villa in Nagykörös

Poesta en Tiszameer- 6 Personen- 2 slaapkamers
Brendon Villa is Kingsize genieten bij de Hongaarse poesta in 120 m² villa. Aan de rand van een Natura 2000 gebied gaat u stijlvol, modern en authentiek op vakantie.

Veel voorzieningen voor kinderen met zwembad en gratis 3 GB internet per week. Boek nu met de laagste prijsgarantie bij HungariaHuizen...
Lees meer?

Dió Villa in Csemö

Poesta en Tiszameer- 4 Personen- 2 slaapkamers
De Dió Villa is een kindvriendelijke villa met zwembad in het groene hart van Hongarije. U verblijft op een privé landgoed met klimkasteel en trampoline.

Dió Villa is comfortabel en sfeervol en helemaal ingericht om u een topvakantie te bezorgen. Slechts 45 minuten van Boedapest gaat dat zeker lukken...
Lees meer?

Harka Tanya in Harkakötöny

Poesta en Tiszameer- 4 Personen- 2 slaapkamers
Met 1,5 hectare tuin, WiFi, TV met Satelliet en in de buurt van het zwembadcomplex van Kiskunmajsa, gaat u in vakantiewoning Harka Tanya prima op vakantie.

Een groene oprijlaan leidt u naar dit bosrijke terrein waar u een heerlijke tijd tegemoet gaat. 's Avonds zingen de krekels hun concert en 's ochtends ziet u de reeën om het huis scharrelen.
Lees meer?

Orgoványi Iskola in Orgovány

Poesta en Tiszameer- 14 Personen- 5 slaapkamers
Deze gerestaureerde school met zwembad is supertof voor kinderen. Wie gaat er nu in de vakantie naar school en kan de hele dag spelen, zwemmen en ravotten?

Dit landhuis in Hongarije is geweldig voor de actieve jonge vakantieganger. In landhuis   Orgoványi Iskola gaat u met familie of een groep vrienden compleet op vakantie...
Lees meer?

Öz Tanya in Kígyós

Poesta en Tiszameer- 5 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiehuisje Öz Tanya biedt het beste van twee werelden. U profiteert volop van de natuurlijke schoonheid en toch slechts 8 km van het aquapark van Kiskunmajsa.

Dit vakantiehuisje in Hongarije is een prima betaalbare vakantiebestemming voor jonge gezinnen en voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Wat wilt u nog meer...
Lees meer?

Poesta Bungalow in Tiszagyenda

Poesta en Tiszameer- 5 Personen- 2 slaapkamers
Voor een natuurvakantie in Hongarije boekt u Poesta Bungalow. Een variatie aan natuur wacht op u bij het Tiszameer en op de Hortobágy. Met zwembad en WiFi.

Deze rolstoelvriendelijke bungalow is de perfecte basis voor vissers, natuurfotografen en vogelwatchers. Een full-service verwenvakantie wordt graag voor u geregeld...
Lees meer?

Vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer

Het zuidoosten van Hongarije wordt ingenomen door Poesta en Tiszameer. De beroemde Hortobágy poesta is het enige steppelandschap ten westen van de Oeral. Het Tiszameer is een fascinerende mix van strand, natuur en wildleven. Als u een vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer boekt bij ons, gaat u het live mee maken.

De Hortobágy Poesta

Op de Hortobágy Poesta laten de Hongaarse cowboys (csikós) laten hun zwepen knallen. De grijze Marha koeien knabbelen aan het stugge steppegras. En de Rácka schapen grazen rond de karakteristieke reigerputten. De Poesta is volgens overlevering de bakermat van de Hongaarse goelash.

Als u een vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer boekt, reikt uw blik vanaf het terras tot de horizon.

De Poesta is het hart van Europa. Het is de pleisterplaats van de kraanvogels op hun reizen. Poesta en Tiszameer is een van de belangrijkste streken voor de vogels op ons continent. Dat komt mede door de enorme vismeren.

Grote delen van de Poesta zijn gesloten, of alleen met gids te bezoeken. Een rit met paard en wagen, een paardenshow, of een rit te paard geeft u een prima indruk van de weidsheid van het land.

vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer

Roofvogels in overvloed op de poesta

Actief vanuit een vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer

De Grote Hongaarse Laagvlakte, zoals de Poesta ook wel wordt genoemd, is een paradijs voor liefhebbers van vogels, vlinders en insecten. Andere activiteiten zijn wandelen en fietsen. De wandelroute langs Egyek en Pusztakócs bijvoorbeeld.

Het golvende land, de diverse grondsoorten en de wind zorgen voor veel variatie in de planten. In de droge stukken vindt u grassen, een feest voor sprinkhanen, en de paarse aster.

Roofvogels op de Poesta zijn de buizerd en de zeearend. De steppe arend komt nog wel eens over de Oeral vliegen. Net als dat de steenarend uit de heuvels van de Alföld langs komt. De Poesta is naast migratiezone ook een plek om te broeden voor veel vogels. De ooievaar is hier een goed voorbeeld van.

Het eerste nationale park van Hongarije

De Hortobágy Poesta werd al in 1972 opgericht. Een jaar later werd het tot nationaal park verheven. De Poesta werd daarmee het eerste nationale park van Hongarije. Halfweg de 19e eeuw werd de Poesta een dorre vlakte. Dit kwam door de kanalisatie van de rivier de Tisza.

Nu is het weer vruchtbaar land. De nomadische koeienherders, de gulyás, zwerven er rond met hun langhoornige Marha koeien, de juhász hoeden er hun Rácka schapen met de lange gedraaide hoorns. Verder kunt u er halfwilde paarden tegen komen. Zij rennen in galop over de Poesta.

In Máta zijn stallen voor sportpaarden. U kunt ze gaan bewonderen en zien hoe ze gedresseerd worden.

vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer

Klassieker op de poesta; een csikós staand op een paardenrug

Het Tiszameer

Het Tiszameer is een stuwmeer en ligt aan de noordkant van de Poesta. Het kenmerkt zich door brede golven met zacht stromend water. De vissers onder u zullen hun hart ophalen bij de hoeveelheid vis. De Poesta en het Tiszameer horen onafscheidelijk bij elkaar.

Actief op vakantie in een vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer

Het Tiszameer is na Balaton de grootste oppervlakte water van Hongarije. De natuur rondom het meer is een feestje voor mensen die van wandelen en fietsen houden. De hoeveelheid vogels op en rondom het meer is geweldig.

U kunt er al vroeg in het voorjaar zwemmen. Het meer is ook prima geschikt om op te zeilen en te surfen. Op het Tiszameer is het, anders dan op het Balatonmeer, toegestaan om met motorboten te varen, met een jetski en u mag er waterskiën.

Het Tisza-Valki bekken is een vogelreservaat, bestaand uit beschermde rietvelden. Het is onderdeel van het Hortobágy nationale park. De vaste populatie bestaat uit 200 soorten vogels, waaronder zilverreigers, grauwe ganzen, sakervalken en kwikstaarten. De zilverreiger ziet u terug in het logo van de natuurbescherming van Hongarije.

vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer

Poesta en Tiszameer zijn het domein van de ooievaar

Geniet de vrijheid in een vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer

Natuur en mens, vissen, watersport en bescherming van de natuur gaan prima samen op en naast het Tiszameer. Zoals in Poroszló. Hier staat het grootste zoetwater aquarium van Europa. U loopt er letterlijk tussen de vissen door.

Verder zijn er in Poroszló een paar gezellige strandjes met barretjes en buffetjes. Even buiten het dorp vindt u een moderne zaak voor de verhuur van fietsen. U huurt er van e-bike tot mountainbike en racefiets.

In Tiszafüred, en dan met name in Port Albatrosz, kunt u het meer op sportieve wijze benutten. Ook daar kunt u fietsen huren voor een mooie tocht over de dijk (met fietspad). Of ga met een kano of roeiboot het meer verkennen. Motorbootjes zijn er ook te huur.

Het Tiszameer is een echt lustoord als u kunt genieten van zon, strand, water, natuur en buitenleven. Langs 80 km oever vindt u stranden, gezellige badplaatsen, bootverhuur en een pirateneiland.

vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer

Racen met jetski’s mag in Hongarije alleen op het Tiszameer

Kom op vakantie in een vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer

De vakantieregio’s in Hongarije zijn bijzonder divers. Elke regio heeft zijn eigen charme met bijbehorende huizen. Boek bij ons een vakantiehuis op de poesta en bij Tiszameer en beleef een wereldvakantie in het meest gevarieerde vakantieland van Europa.

De regio Poesta en Tiszameer ligt ten oosten en ten zuiden van de fascinerende Hongaarse hoofdstad Boedapest. Een vakantiehuis in dit gebied is prima te combineren met een vakantiehuis in de Eger – Tokaj Wijnregio of in West-Hongarije.

Als u met het vliegtuig gaat en via ons een auto huurt is het klein uur maximaal naar de eerste vakantiehuisjes vanaf Boedapest. U kunt ook op Debrecen vliegen vanaf verschillende vliegvelden in Nederland en België. Deze klassieke stad ligt aan de oostkant van de Poesta in een schuine lijn van Kecskemét aan de westkant.