Hoogseizoen 2022 voor uw vakantiehuis Hongarije: 9 juli – 3 september.

Hoogseizoen 2023 voor uw vakantiehuis Hongarije: 8 juli – 2 september. Prijzen voor 2023 onder voorbehoud. Neem voor boekingen in 2023 contact met ons op.

Zoek & Boek uw Vakantiehuis in Hongarije
Apartment- Big 1st

Balatonmeer- 4 Personen- 2 slaapkamers
Het appartementenhuis ligt slechts 800m vanaf het Balatonmeer. Het vakantiehuis staat aan het einde van een doodlopende weg, verkeersgeluiden zullen uw ontspannen vakantie niet verstoren. De accommodatie ligt dicht bij alles, feitelijk midden in het centrum van de stad, de oever ligt 300m verderop als u rechtdoor blijft lopen,  u ...
Lees meer?

Apartment- Golden 2

Balatonmeer- 6 Personen- 2 slaapkamers
Deze appartementen liggen direct aan de oever, slechts 20m van het Balatonmeer. De rustige straat geeft u de kans om te ontspannen en tegeneiten van de rust van Balaton. Het huis staat dicht bij de basisvoorzieninge zoals winkels en bars op paar minuten loopafstand en het meer aan de overkant ...
Lees meer?

Apartment- Niki

Balatonmeer- 5 Personen- 2 slaapkamers
Dit appartementenhuis staat 800m van het Balatonmeer. Het vakantiehuis staat aan het einde van een doodlopende weg,  verkeersgeluiden zullen u niet hinderen tijdens uw ontspannen vakantie. De accommodatie is dichtbij alles wat u nodig heeft in het stadscentrum, de oever ligt 300m verderop als u in een rechte lijn loopt, ...
Lees meer?

Apartment- Top 2nd

Balatonmeer- 8 Personen- 4 slaapkamers
Het appartementen huis ligt slechts 800m vanaf het Balatonmeer. Het vakantiehuis ligt aan het einde van een doodlopende weg, u heeft hier geen last van verkeerssgeluiden als u hier wilt ontspannen. De accommodatie is dichtbij alles wat u nodig heeft, feitelijk gelegen in het centrum van de stad, de oever ...
Lees meer?

Apartment- Villa 6

Balatonmeer- 6 Personen- 2 slaapkamers
Deze exclusieve appartementen liggen ideaal op 150m afstand van het Balatonmeer en van het centrum van Siofok. HIer kan iemand die wilt genieten aan het meer evengoed terecht als  iemand graag een mooie stad wil verkennen. De volgende straat richting het strand is de Petofi Setany, de belangrijkste bestemming van ...
Lees meer?

Appartement Gólya Régi Iskola in Orgovány

Poesta en Tiszameer- 7 Personen- 2 slaapkamers
Appartement Gólya Régi Iskola is op kinderen gericht. Met trampoline, zwembad en enorme tuin gaan kinderen met plezier naar deze Hongaarse school.

Dit appartement in Hongarije is het grootste van 3 in de voormalige dorpsschool. Het is 100 m² groot met open keuken. Een prachtplek voor een vakantie dichtbij de boeiende stad Kecskemét...
Lees meer?

Appartement Groundfloor in Siófok

Balatonmeer- 4 Personen- 1 slaapkamers
Het appartement ligt in een rustige straat in Siofok, 500m van het Balatonmeer. Dit appartementenhuis bestaat uit drie appartementen, een op elke verdieping, geschikt voor 3-5 personen. Het ligt vooral in het stadscentrum met in een straal van 200m alles wat u nodig heeft zoals winkels, restaurants, bars. De Petofi ...
Lees meer?

Appartement Gyik Régi Iskola in Orgovány

Poesta en Tiszameer- 5 Personen- 2 slaapkamers
Appartement Gyik Régi Iskola is 80 m2 groot en staat vlakbij de cultuurstad Kecskemét. Door het zwembad en de trampoline is dit een toplocatie voor kinderen.

Dit appartement in Hongarije brengt u de geneugten van de Hongaarse poesta midden tussen de druivenvelden. Optimaal kennismaken met Hongarije in de luxe van thuis...
Lees meer?

Appartement in Székesfehérvár

West-Hongarije (Pannonia)- 2 Personen- 1 slaapkamers
In dit appartement in Székesfehérvár logeert u in Drentse stijl. Het is een comfortabel appartement op nog geen 5 minuten lopen van het centrum.

Appartement "Drenthe" is op de begane grond van een rustig gelegen gebouw. Het heeft een eigen entree. Parkeren kan gratis op het afgesloten privéterrein.
Lees meer?

Appartement Vital Type A1

West-Hongarije (Pannonia)- 4 Personen- 1 slaapkamers
Sárvár is langs de hoofdweg 4 gelegen, 40km ver van de grens van Hongarije met Oostenrijk. Door de beroemde monumenten (bijv.: de Nádasdy- burcht), het arboretum, het meer waar men bootje varen kan, en de sfeervolle hoofdstraat wordt de gezellige omgeving voor de toeristen gegaranteerd. Sinds december 2002 staat er ...
Lees meer?

Vakantiehuis Hongarije

Boek uw vakantiehuis Hongarije snel en makkelijk bij specialist HungariaHuizen. Wij hebben een groot deel van de vakantiehuizen persoonlijk bezocht. Zo kunnen we u prima adviseren over het vakantiehuis dat bij uw wensen past.

Voor uw gemak hebben we Hongarije opgedeeld in vijf regio’s. Elke regio heeft zijn eigen specifieke kenmerken. De natuur en cultuur variëren enorm in elk gebied.

De regio Boedapest & Donauknie

Boedapest is een stad die met vele superlatieven kan worden omschreven. De hoofdstad van Hongarije wordt door velen beschouwd als de mooiste stad aan de Donau. Het is het startpunt van een boeiend stuk natuur, gelardeerd met pittoreske stadjes, forten en de grootste kerk van Hongarije, de basiliek van Esztergom.

Vakantiehuis Hongarije

Het mooiste parlement van Europa staat in Boedapest.

Het Balatonmeer

Het Balatonmeer spreekt sinds de Romeinen al tot de verbeelding. Zij waren het de die de badcultuur naar Hongarije gebracht hebben. Balaton bruist van het leven in de zomer. De badplaatsen zijn gewaardeerde uitgaanscentra. Forten en paleizen zijn er in overvloed, evenals afwisselende natuur. Rondom het hele meer loopt een fietspad.

Vakantiehuis Hongarije

Boek een vakantiehuis in Hongarije met dit uitzicht op Balaton.

De regio West-Hongarije

West-Hongarije is de vroegere Romeinse provincie Pannonia. Hier gaat u op vakantie in weelderige natuur, zoals de Mecsek of de Bakony. In het noordelijk deel vindt u ook de prachtige abdij Pannonhalma. Echt een prachtig en gevarieerd gebied voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Vakantiehuis Hongarije

Hongarije leent zich prima voor een vakantie met familie.

De wijnregio Eger – Tokaj

De twee belangrijkste wijn gebieden van Hongarije grenzen aan drie prachtige natuurgebieden. Eger ligt ten westen van het Bükk nationale park. Tokaj ligt ten oosten. Aan de noordkant vindt u de druipsteen grotten van Aggtelek en het Zemplén natuurgebied. Deze laatste wordt ook “Het Zwitserland van Hongarije” genoemd. De Diósgyöri burcht in Miskolc is een “must see” in deze regio.

Vakantiehuis Hongarije

De regio Eger – Tokaj is rustig en groen.

De regio Poesta & Tiszameer

De Poesta is de weidse vlakte van Hongarije. Dit is het enige steppe landschap ten westen van de Oeral. Vrijheid en weidse uitzichten zijn uw deel. Net als herders met Rácka schapen of Marha koeien. Het Tiszameer is een kunstmatig meer. Het brengt veel natuurschoon in de rietlanden. Bovendien uitermate geschikt om te watersporten.

Vakantiehuis Hongarije

In woeste galop over de poesta van Hongarije.

Genoeg te doen en te zien in Hongarije

Een vakantie in Hongarije brengt u naar het hart van Europa. De bekendste rivier van Hongarije, is de Donau. Ze doorkruist het land van noord naar zuid. Hongarije ligt in het Karpatenbekken en bestaat vooral uit laagvlakten; de poesta. De twee trekpleisters van het land zijn Boedapest en het Balatonmeer.

De hoofdstad Boedapest wordt in tweeën gedeeld door de Donau. De op één na langste rivier van Europa is de levensader van de stad en van heel Hongarije. De oudste brug, de Kettingbrug, is op zondag autovrij. Ideaal voor een romantische wandeling.

Het Balatonmeer is de Hongaarse Zee. Het grootste meer van Centraal-Europa is ondiep. U kunt er in mei al zwemmen. Veel gezinnen met kinderen kiezen voor een vakantiehuis Hongarije op de zuidoever. Daar is het water warmer, zijn de stranden breder en is het meer toegankelijker zijn dan aan de noordoever van Balaton.

Vakantiehuis Hongarije bij Pécs, markten en monumenten

Pécs is de markante zuidelijke stad van Hongarije. De stad schuurt tegen de Mecsek aan. Het is de universiteitsstad van Hongarije en bekend van het Zsolnay porselein en de wijn. In 2010 was Pécs, samen met Essen en Istanbul Culturele hoofdstad van Europa. In het centrum vindt u typische winkeltjes, marktjes en levendige monumenten. Pécs is een stad om verliefd op te worden!

Grotten, rivierdalen en thermaal water

Vanuit elk vakantiehuis Hongarije bent u in een wip bij een grot, rivier of zwembad. Zeker in de wijnregio Eger – Tokaj is het land bezaaid met thermale baden. Lekker om te relaxen, goed voor de conditie en pret voor de kids. Want elk bad heeft een kinderbad, wedstrijdbad en glijbanen.

In deze regio bezoekt u ook de Grotten van Aggtelek. Ook in Boedapest en bij Balaton zijn grotten. Zoals in Tapolca, waar u per roeiboot onder de grond vaart.

De twee grote rivieren, de Donau en de Tisza zijn een bron van vermaak. Zeker de Tisza, die uitkomt in het Tiszameer, biedt ook nog super natuur. Hongarije is in voor- en najaar the place to be voor de vogeltrek. De Kraanvogels komen buurten op de poesta. Bij het Tiszameer vindt u vele kolonies watervogels.

Groener dan groen

Cultuur genoeg in de stad. Boedapest en Pécs bulken van de fraaie gebouwen en leuke dagjes uit. De rest van het land is groen. Met 10 nationale parken komt de wandelaar, of de fietser, volledig tot zijn of haar recht. Er is 11.000 km wandelpad en er komen steeds meer fietspaden door het hele land. Of u maakt een zinderende tocht te paard over de paars bloeiende poesta van Hongarije.

Je eigen vakantiehuis in Hongarije

Vakantie vieren in een huisje is een goede manier om aan Hongarije te ruiken. Bij Hungaria Huizen kies je uit diverse typen vakantiehuizen in Hongarije. Ze staan in de vijf regio’s. Huur eens een villa met zwembad, een rustieke boerderij, of een woning in de Donauknie. Je kiest uit onze collectie je perfecte vakantiehuis in Hongarije. Die overigens allemaal van Nederlandse eigenaren zijn.