Zoek & Boek uw Vakantiehuis in Hongarije
Grevnik Ház in Grábóc

West-Hongarije (Pannonia)- 11 Personen- 4 slaapkamers
In Grábóc staat het enige Servisch-Orthodoxe klooster van Hongarije en vakantiehuis Grevnik Ház staat om de hoek. Klassiek op vakantie in een sfeervol huis.

U heeft alle ruimte met 130 m² huis en 7000 m² tuin. Dit vakantiehuis in Hongarije is een avonturenpark voor kinderen met boomhut en zwembad...
Lees meer?

Harka Tanya in Harkakötöny

Poesta en Tiszameer- 4 Personen- 2 slaapkamers
Met 1,5 hectare tuin, WiFi, TV met Satelliet en in de buurt van het zwembadcomplex van Kiskunmajsa, gaat u in vakantiewoning Harka Tanya prima op vakantie.

Een groene oprijlaan leidt u naar dit bosrijke terrein waar u een heerlijke tijd tegemoet gaat. 's Avonds zingen de krekels hun concert en 's ochtends ziet u de reeën om het huis scharrelen.
Lees meer?

Ház Trabanttal in Szakácsi

Eger - Tokaj Wijnregio- 6 Personen- 3 slaapkamers
Vakantiehuis Ház Trabanttal brengt u in Toscaanse sferen. U gaat op vakantie in de glooiende heuvels van de Cserehát met om u heen spannende burchten en schitterende paleizen.

In de fruittuin van Hongarije viert u een topvakantie in 140 m² vakantiehuis met zwembad...
Lees meer?

Het Hollandse Huis in Németkér

West-Hongarije (Pannonia)- 4 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiehuis Het Hollandse Huis is een fantastisch groot huis van liefst 300 m². Het ligt lekker centraal en is met zwembad en klimrek ingericht op de jonge vakantieganger.

Behalve een enorm huis, beschikt u hier over een overdekt terras en een trampoline. De manege is op loopafstand...
Lees meer?

Het Hongaarse Huisje in Lothárd

West-Hongarije (Pannonia)- 6 Personen- 2 slaapkamers
Het Hongaarse Huisje is een vrijstaand vakantiehuis, een kwartiertje rijden van de cultuurstad Pécs. Het fascinerende Pécs was in 2010 de culturele hoofdstad van Europa.

Ook het Toscaans aandoende Pécsvárad met haar middeleeuwse kasteel annex Benedictijner klooster zijn een mooie dagtocht.
Lees meer?

Holland Ház in het charmante Sály

Eger - Tokaj Wijnregio- 5 Personen- 2 slaapkamers
Een vakantie in vakantiehuis Holland Ház staat voor smullen van het Hongaarse leven. Een glas wijn in de avondzon, goulash met brood en het ruisen van een zomerbriesje.

Dit vakantiehuis in Hongarije is populair bij wandelaars vanwege de aanwezige wandelroutes. Ook natuurliefhebbers en cultuurminnaars vinden er een prima basis...
Lees meer?

Hunyadi Ház in Hegyhátmaróc

West-Hongarije (Pannonia)- 8 Personen- 4 slaapkamers
Vakantiehuis Hunyadi Ház is een echte Zwabische boerenwoning van 180 m². Ideaal voor een heerlijke ontspannen vakantie op het Hongaarse platteland. Het vakantiehuis staat in een dorpje van 200 inwoners zonder doorgaande weg.

Als u de straat uitloopt gaat de weg over in een pad, zo de velden in, en kunt u uren wandelen en van de prachtige natuur van de Mecsek genieten. Met de bus naar cultuurstad Pécs kan ook.
Lees meer?

Isten Hozta in Balatonfökajár

Balatonmeer- 8 Personen- 4 slaapkamers
Vakantiehuis Isten Hozta bij het Balatonmeer is vrijstaand. U viert vakantie dicht bij Balaton. Met internet en opblaas badje een prima vakantiestek.

U plukt de vruchten van twee werelden: de rust van een dorpje in Hongarije en het weldadige badleven van het Balatonmeer. Ga op weg naar een prima vakantie...
Lees meer?

Kertesz in Balatonszabadi

Balatonmeer- 10 Personen- 5 slaapkamers
Vakantiehuis Kertesz is 200 m² vakantievilla op een werkende kwekerij. U viert hier vakantie op fietsafstand van het Balatonmeer en de badplaats Siófok.

In de zonovergoten zomer van Hongarije maakt u plezier in het grootste warmwatermeer van Europa. Met 17 km strand en een gezellige boulevard om de hoek komt dat helemaal goed...
Lees meer?

Két Kapu Vakantiewoning in Szentlászló

West-Hongarije (Pannonia)- 7 Personen- 3 slaapkamers
De Két Kapu vakantiewoning is onderdeel van een Herenhuis uit 1939. Het landhuis werd gebouwd als horecagelegenheid.

Deze vakantiewoning in Hongarije is prima voor een vakantie met kinderen. Het terrein is goed afgescheiden van de straat. U gaat naar deze vakantiewoning voor de landelijke rust, op zoek naar sprookjes en wonderen, of in de herfst om te jagen.
Lees meer?

Vakantiehuis Hongarije

Boek uw vakantiehuis Hongarije snel en makkelijk bij specialist HungariaHuizen. Wij hebben een groot deel van de vakantiehuizen persoonlijk bezocht. Zo kunnen we u prima adviseren over het vakantiehuis dat bij uw wensen past.

Voor uw gemak hebben we Hongarije opgedeeld in vijf regio’s. Elke regio heeft zijn eigen specifieke kenmerken. De natuur en cultuur variëren enorm in elk gebied.

De regio Boedapest & Donauknie

Boedapest is een stad die met vele superlatieven kan worden omschreven. De hoofdstad van Hongarije wordt door velen beschouwd als de mooiste stad aan de Donau. Het is het startpunt van een boeiend stuk natuur, gelardeerd met pittoreske stadjes, forten en de grootste kerk van Hongarije, de basiliek van Esztergom.

Vakantiehuis Hongarije

Het mooiste parlement van Europa staat in Boedapest.

Het Balatonmeer

Het Balatonmeer spreekt sinds de Romeinen al tot de verbeelding. Zij waren het de die de badcultuur naar Hongarije gebracht hebben. Balaton bruist van het leven in de zomer. De badplaatsen zijn gewaardeerde uitgaanscentra. Forten en paleizen zijn er in overvloed, evenals afwisselende natuur. Rondom het hele meer loopt een fietspad.

Vakantiehuis Hongarije

Boek een vakantiehuis in Hongarije met dit uitzicht op Balaton.

De regio West-Hongarije

West-Hongarije is de vroegere Romeinse provincie Pannonia. Hier gaat u op vakantie in weelderige natuur, zoals de Mecsek of de Bakony. In het noordelijk deel vindt u ook de prachtige abdij Pannonhalma. Echt een prachtig en gevarieerd gebied voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Vakantiehuis Hongarije

Hongarije leent zich prima voor een vakantie met familie.

De wijnregio Eger – Tokaj

De twee belangrijkste wijn gebieden van Hongarije grenzen aan drie prachtige natuurgebieden. Eger ligt ten westen van het Bükk nationale park. Tokaj ligt ten oosten. Aan de noordkant vindt u de druipsteen grotten van Aggtelek en het Zemplén natuurgebied. Deze laatste wordt ook “Het Zwitserland van Hongarije” genoemd. De Diósgyöri burcht in Miskolc is een “must see” in deze regio.

Vakantiehuis Hongarije

De regio Eger – Tokaj is rustig en groen.

De regio Poesta & Tiszameer

De Poesta is de weidse vlakte van Hongarije. Dit is het enige steppe landschap ten westen van de Oeral. Vrijheid en weidse uitzichten zijn uw deel. Net als herders met Rácka schapen of Marha koeien. Het Tiszameer is een kunstmatig meer. Het brengt veel natuurschoon in de rietlanden. Bovendien uitermate geschikt om te watersporten.

Vakantiehuis Hongarije

In woeste galop over de poesta van Hongarije.

Genoeg te doen en te zien in Hongarije

Een vakantie in Hongarije brengt u naar het hart van Europa. De bekendste rivier van Hongarije, is de Donau. Ze doorkruist het land van noord naar zuid. Hongarije ligt in het Karpatenbekken en bestaat vooral uit laagvlakten; de poesta. De twee trekpleisters van het land zijn Boedapest en het Balatonmeer.

De hoofdstad Boedapest wordt in tweeën gedeeld door de Donau. De op één na langste rivier van Europa is de levensader van de stad en van heel Hongarije. De oudste brug, de Kettingbrug, is op zondag autovrij. Ideaal voor een romantische wandeling.

Het Balatonmeer is de Hongaarse Zee. Het grootste meer van Centraal-Europa is ondiep. U kunt er in mei al zwemmen. Veel gezinnen met kinderen kiezen voor een vakantiehuis Hongarije op de zuidoever. Daar is het water warmer, zijn de stranden breder en is het meer toegankelijker zijn dan aan de noordoever van Balaton.

Vakantiehuis Hongarije bij Pécs, markten en monumenten

Pécs is de markante zuidelijke stad van Hongarije. De stad schuurt tegen de Mecsek aan. Het is de universiteitsstad van Hongarije en bekend van het Zsolnay porselein en de wijn. In 2010 was Pécs, samen met Essen en Istanbul Culturele hoofdstad van Europa. In het centrum vindt u typische winkeltjes, marktjes en levendige monumenten. Pécs is een stad om verliefd op te worden!

Grotten, rivierdalen en thermaal water

Vanuit elk vakantiehuis Hongarije bent u in een wip bij een grot, rivier of zwembad. Zeker in de wijnregio Eger – Tokaj is het land bezaaid met thermale baden. Lekker om te relaxen, goed voor de conditie en pret voor de kids. Want elk bad heeft een kinderbad, wedstrijdbad en glijbanen.

In deze regio bezoekt u ook de Grotten van Aggtelek. Ook in Boedapest en bij Balaton zijn grotten. Zoals in Tapolca, waar u per roeiboot onder de grond vaart.

De twee grote rivieren, de Donau en de Tisza zijn een bron van vermaak. Zeker de Tisza, die uitkomt in het Tiszameer, biedt ook nog super natuur. Hongarije is in voor- en najaar the place to be voor de vogeltrek. De Kraanvogels komen buurten op de poesta. Bij het Tiszameer vindt u vele kolonies watervogels.

Groener dan groen

Cultuur genoeg in de stad. Boedapest en Pécs bulken van de fraaie gebouwen en leuke dagjes uit. De rest van het land is groen. Met 10 nationale parken komt de wandelaar, of de fietser, volledig tot zijn of haar recht. Er is 11.000 km wandelpad en er komen steeds meer fietspaden door het hele land. Of u maakt een zinderende tocht te paard over de paars bloeiende poesta van Hongarije.

Je eigen vakantiehuis in Hongarije

Vakantie vieren in een huisje is een goede manier om aan Hongarije te ruiken. Bij Hungaria Huizen kies je uit diverse typen vakantiehuizen in Hongarije. Ze staan in de vijf regio’s. Huur eens een villa met zwembad, een rustieke boerderij, of een woning in de Donauknie. Je kiest uit onze collectie je perfecte vakantiehuis in Hongarije. Die overigens allemaal van Nederlandse eigenaren zijn.