Vind uw vakantiehuis in Hongarije!

West-Hongarije (Pannonia)- 8 Personen- 3 slaapkamers
vakantiehuis hongarije tulipan feked 15
Vanaf
€ 470
per week!
Uit privacy overwegingen geven we de exacte locatie van dit vakantiehuis in Hongarije pas nadat u gereserveerd hebt aan.

Vakantiehuis Hongarije, Authentic Hungarian Farmhouse in Feked

 • 3 Slaapkamers.
 • 2 2-persoons bedden (los te koppelen tot 1-persoons).
 • 1 2-persoons bedbank.
 • Een ‘Bateau Canapé’ voor 1 persoon.
 • 1 kinderbed.
 • Zwembad.
 • Kinderbad, kinderstoel, speeltoestellen.
 • Kinderfietsen en skelter.
 • Trampoline.
 • Televisie met DVD + WiFi internet.
 • Tuin (3000 m²) met Terras (40 m²).
 • Dekbedden, bedlinnen en kussens aanwezig.
 • Hand- en theedoeken aanwezig.
 • Huisdieren toegestaan.
Reserveer Authentic Hungarian Farmhouse direct

Huurinformatie Authentic Hungarian Farmhouse in Feked

Laagseizoen: € 470 per week

Hoogseizoen: € 595 per week

De kosten voor een huisdier bedragen €25 per boeking. Dit wordt op de definitieve boekingsbevestiging/factuur verrekend.

Bijkomende kosten

 • Eindschoonmaak: € 25
 • Borgsom: € 100
 • Reserveringskosten: € 22

Beschrijving vakantiehuis Authentic Hungarian Farmhouse

Vakantiehuis Authentic Hungarian Farmhouse is in Zwabische stijl gebouwd. Voorzien van moderne voorzieningen is het huis in 2006 na jaren leegstand gerestaureerd in de originele staat. Het ademt de sfeer van een oude boerderij. Dit vakantiehuis in Hongarije is ingericht met antieke meubels. Hierbij is de gezellige sfeer van weleer gecreëerd.

De muren zijn van leem en geven natuurlijke koelte. De kamers hebben karakteristieke brede houten vloerdelen. In de badkamer en tussenruimte liggen traditionele Hongaarse tegels. In 2017 is vakantiehuis Authentic Hungarian Farmhouse opnieuw gerenoveerd. Daarbij zijn de keuken en de badkamer gemoderniseerd. De kelder is gerestaureerd en er zijn nieuwe (tegel)kachels geplaatst.

Net als de andere huizen in het dorp is het huis in de Zwabische stijl: de kamers zijn en suite met elkaar verbonden. Ook kunt u op verschillende plekken naar buiten  naar de overdekte veranda. De buitengang wordt versierd met druivenranken, die niet alleen druiven opleveren, maar ook schaduw en koelte.

Op vakantie in vakantiehuis Authentic Hungarian Farmhouse

Vakantiehuis Authentic Hungarian Farmhouse is van alle gemakken voorzien. Toch ademt het de gezelligheid uit van een oude boerderij. De originele indeling en klassieke details zijn bij de renovatie intact gelaten. Het vakantiehuis is ingericht met antieke meubels en oude wandversieringen. Door de Zwabische bouw ontstaat een intieme sfeer tussen huis en tuin.

Indeling vakantiehuis

Vakantiehuis Authentic Hungarian Farmhouse is 150 m² groot en kent 6 kamers en-suite. De voormalige opkamer aan de voorkant van het huis is nu een lichte grote slaapkamer met een karakteristieke tegelkachel. Deze wordt gestookt op hout dat u door de glazen deur heen kunt zien branden.

De tweede kamer is tevens een slaapkamer, maar iets kleiner en heeft een deur naar buiten. Tussen de slaapkamers en de keuken is de woonkamer. De keuken is eenvoudig en stijlvol ingericht. Tussen de keuken en de badkamer is een ruimte met openslaande deuren naar de tuin. Dit is ook de verbinding tussen keuken, toilet, opbergruimte (spice) en de badkamer.

Vanuit de opbergruimte is er de trap naar de kelder. U kunt er levensmiddelen koelen en er is een natuurlijke bron. De badkamer is aan het einde van het huis. Het vakantiehuis beschikt over 3000 m² tuin met een terras.

De woonkamer

De woonkamer ligt midden in het huis. Er staat een ouderwets comfortabele ‘bateau canapé’ en een eveneens comfortabele 2,5 zits bank. Deze kamer wordt verwarmd met een tegelkachel waarin je ook het vuur kunt zien. Er is ook een secretaire in de woonkamer.

Radio en CD-speler zijn aanwezig. Ook staat er een televisie met DVD-speler (geen Nederlandse TV-kanalen). Door de traditionele bouw van dit Authentic Hungarian Farmhouse blijft het huis ook in de warme zomer lekker koel. In het voor- en najaar warmt u zich aan de traditionele kachels.

De keuken

De keuken is eenvoudig en stijlvol ingericht. Het keukenblok is van donker beton en witte houten deurtjes. U kookt op een inductie kookplaat. Verder zijn er een koelkast, afwasmachine, magnetron, oven en waterkoker. Keukenhand- en theedoeken zijn aanwezig en er is een vriezertje. Koffiezetten doet u met percolators. Vanuit de keuken zijn er openslaande deuren naar de tuin/gang.

De slaapkamers

Vakantiehuis Authentic Hungarian Farmhouse beschikt over 2 grote slaapkamers. Dit zijn de beide voorste kamers van het huis. U beschikt er over 2 2-persoons bedden.  Deze zijn gemakkelijk los te koppelen tot 4 1-persoons bedden. In de voorste staat ook nog een 1-persoons. Verder is er een kinderbed. In de woonkamer staan een bateau canapé voor 1 persoon en een comfortabel (uitklapbaar) bankbed voor 2 personen. Dekbedden, kussens en bedlinnen zijn aanwezig.

De badkamer

De badkamer aan het einde van het huis is gebouwd in de voormalige rookruimte waar het ‘rook’ gewelf nog in zit. U beschikt er over een moderne douche (dubbele douche zelfs) en een bad. Verder zijn er een wastafel met spiegel, een toilet en staat er een wasmachine. Warmwater gaat via een boiler van 80 liter.

Voor de kinderen

Vakantiehuis Authentic Hungarian Farmhouse is goed uitgerust voor een vakantie met kinderen. Er zijn een kinderbedje, een kinderbad en een kinderstoel. In de tuin staan speeltoestellen en een trampoline. Er is een opzet zwembad (doorsnee 4 meter) en er zijn 2 kinderfietsen en een skelter. Achter het huis is een schuur met houtopslag. Verder kunt u fietsen huren bij de gemeente.

Tuin en terras

De tuin bij vakantiehuis Authentic Hungarian Farmhouse beslaat 3000 m² en ligt grotendeels privé achter het huis. Door de typische Zwabische bouw, waarbij de huizen met de zijkant uitkijken op de achterkant van het buurhuis, ontstaat een intieme sfeer. Aan het huis zit een voormalige stal die nu dient als ruime zomerkeuken.

Achter de schuur is een open grasperk met een moestuin en een houten huisje voor kinderen. Dit wordt omzoomd door beukenhaag, kamperfoelie, bessenstruiken, fruitbomen en acacia’s, waartussen je heerlijk kunt ontspannen in een hangmat. Zowel de tuin als het dorp zelf zijn een oase van rust. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen zonder zorgen te hebben over verkeer.

Het tweede hoger gelegen deel van de tuin bestaat uit een natuurlijk terras onder acacia’s en een boomgaard met appel, peren, pruimen en kersenbomen. Achter de boomgaard zijn weilanden. Aan het einde van het dorp is een enorm groot bos. Behalve marters, vossen en egels zitten soms zelfs reëen en herten achter in de tuin.

Vakantiehuis Authentic Hungarian Farmhouse heeft een houten terras van 40 m². Er zijn 8 tuinstoelen, een tuintafel en 2 parasols (waarvan 1 heel groot). Verder zijn er een barbecue en een grill, zodat u ‘a la plancha’ kunt koken in de tuin.

Reserveer Authentic Hungarian Farmhouse in Feked direct

Over Feked

Vakantiehuis Authentic Hungarian Farmhouse staat in het bijzondere dorp Feked. Dit is in 2017 uitgeroepen tot het op twee na mooiste dorp van Hongarije. Door de afgelegen ligging is er door de eeuwen heen nauwelijks iets aan de originele bouwstijl en opzet veranderd. Hierdoor heeft Feked een unieke sfeer. Het wordt ook wel het ‘Zwabische Hollókö van Hongarije’ genoemd.

De bewoners zijn trots op hun dorp en houden het in een goede (originele) staat. Opmerkelijk is dat dit dorp niet verhongaarst is. De voertaal is nog steeds Zwabisch Duits. Voor de meeste Nederlanders maakt dit de communicatie met de bewoners een stuk eenvoudiger.

De openbare ruimte wordt goed onderhouden. Het dorp heeft twee speeltuinen. In het midden van het dorp is een tafeltennistafel en een reuzeschaakspel. Omdat Feked aan een doodlopende weg ligt, is er geen doorgaand verkeer en sowieso nauwelijks gemotoriseerd verkeer. Kleine kinderen kunnen daarom vrijuit spelen en fietsen.

Naast een kleine winkel voor de eerste levensbehoeften en een dorpskroeg is er een museum waar de geschiedenis van het dorp wordt toegelicht. De groenteboer/slager/post etc. komen langs de deur. In het Kulturház vinden vaak (culturele) evenementen en zijn er optredens. Wijn, pálinka, melk, eieren, ham, worst en seizoen producten koopt u bij één van de buren. Normaal gesproken met tips voor gerechten erbij. Door de open houding van de bewoners voelt u zich direct thuis in het dorp.

Tussen de Mecsek en de wijngaarden in

In de heuvelachtige uitlopers van het Mecsek gebergte ligt het dorp –traditiegetrouw- in een vallei rondom een kerk. Aan beide zijden van de kerk zijn wegen die alleen aan de buitenkant bebouwing hebben, zonder uitzondering (voormalige) boerderijen. De boerderijen hebben akkers/tuinen die naar achter oplopen tegen de heuvels.

In de brede groenstrook in het midden staan de kerk, de winkel, het gemeentehuis, de kroeg en het Kulturház. Het dorp wordt omringd door velden en bossen. In het grote bosgebied met een bijzondere natuur waar het dorp aan grenst, kan een wandelaar zijn hart ophalen op de vele paden. Ook zijn er ruiterpaarden. Het dorp en zijn omgeving kennen een rijke natuur met everzwijnen, reeën, vossen, dassen, marters en zelfs arenden.

In Feked werd vroeger veel wijn verbouwd. Het ligt tussen twee belangrijke Hongaarse wijngebieden in: Villany en Szekszard. Met de auto bent u in 20 minuten in het hart van deze wijngebieden. De dichtstbij gelegen steden zijn Pécs, Szekszárd en Mohács. Alledrie op ongeveer 25 minuten rijden. In het schilderachtige Pécs maar ook in de wijnstad Szekszárd is alles te vinden van een grote stad: veel kunst en cultuur, erfgoed, een dierentuin, grote rommelmarkt, veelheid aan horeca.

Activiteiten in Feked

 • 2 Speeltuinen.
 • Tafeltennis en reuzenschaakspel.
 • Evenementen in het Kulturház.
 • Fietsverhuur bij de gemeente.
 • Wijn, worst, melk en eieren te koop bij de buren (met tips voor lokale gerechten).
 • Zwemmeren bij Szálka (3 en 10 kilometer).
 • Restaurant 8 kilometer.
 • Manege 15 kilometer.

De regio West-Hongarije (Pannonia)

Dit vakantiehuis staat in de regio West-Hongarije, ook wel bekend als Pannonia. Ooit was dit de oostgrens van het Romeinse Rijk. Nu is het een van de meest gevarieerde gebieden van Europa om op vakantie te gaan.

Deze regio beslaat alles ten westen van de Donau, op het Balatonmeer na. Aangezien dit een groot gebied is, hebben we geprobeerd de activiteiten en dagtochten onder te verdelen in Noord en Zuid.

Het noordelijk deel

Het noordelijke deel van West-Hongarije (Pannonia) is ruwweg de complete noordwesthoek van Hongarije.

UNESCO Werelderfgoed

 • De Benedictijnse abdij Pannonhalma waar al meer dan 1000 jaar wijn wordt gemaakt. Pannonhalma bezit tevens een van de mooiste bibliotheken van Europa.
 • Het Fertöd Hanság Nationale Park (Neusiedler meer), vlakbij de grens met Oostenrijk.
west-hongarije pannonia

De Abdij van Pannonhalma is spectaculair

Burchten, Kerken & Kastelen

 • Camaldolees kluizenaars klooster in Majkpuszta.
 • Het kasteel in Sárvár.
 • Familieslot van de Esterházy’s in Pápa en de unieke, volledig intacte blauwververij.
 • Het grootse Fertöd-Esterházy paleis.
 • De burcht in Tata.
 • Het kasteel van Csesznek.
 • Het Brunszvik kasteel in Martonvásár.
 • Het kasteel van Csókakö.
De blauwververij in Pápa

De blauwververij in Pápa

Steden & Bezienswaardigheden

 • Györ; de Stad van de 4 rivieren en eerste grote stad in Hongarije na de grens.
 • Veszprém, de stad der koninginnen. Bezoekt u vooral de oude stad, maar u kunt ook naar de dierentuin.
 • De koningsstad Székesfehérvár met de magnifieke Bory Burcht.
 • Het porseleinmuseum in Herend.
 • De pálinka stokerij in Agárd.

Culinair

 • De wijngaarden rondom Velence en Mór.
stadhuis Györ

Het stadhuis van Györ

Natuur & Well-being

 • Klooster, museum en Arboretum in Zirc. Vanaf Zirc gaat een toeristisch treintje naar Pannonhalma door de prachtige Cuha vallei.
 • De arboretums van Alcsútdoboz en Pákozd.
 • De aquaparken met thermaalbaden bij het Velencemeer, maar ook in Pápa, Györ en Székesfehérvár zijn zwempaleizen.

Voor kinderen

 • Meedoen met de ridderspelen in Sümeg.
 • Het Kaland Avonturenpark in Vinnye.
 • De vele aquapaleizen met thermaal voorzieningen.
west-hongarije pannonia

Zwemmen bij het Velencemeer

Het zuidelijk deel

Logischerwijs is Zuid-Pannonia dan de complete zuidwesthoek van Hongarije. In beide gevallen laten we het Balatonmeer buiten beschouwing. Die verdient een eigen plekje buiten de regio West-Hongarije om.

UNESCO Werelderfgoed

Pécs is de belangrijkste stad van het zuidelijke deel van Romeins Pannonia. Deze stad was onder de naam Sopianae ooit de hoofdstad van de Romeinse provincie Pannonia. Pécs was in 2010 de culturele hoofdstad van Europa. De binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

In Pécs bezoekt u het porseleinmuseum en kunstmusea. Verder ziet u er monumenten, de universiteit, gezellige marktjes en historische panden. Aanraders zijn de vlooienmarkt elke eerste zondag van de maand en de TV-toren.

Pécs voormalige Romeinse hoofdstad

Straatmuzikanten in Pécs, culturele hoofdstad van Europa in 2010

Burchten, Kerken & Kastelen

De burcht met museum en zwemmeer in Pécsvárad, een van de oudste stadjes van Hongarije. Het wonderschone Magyaregregy met Romeinse burcht. Van de historische burcht Máré Vár (Mariënburg) zijn de grondvesten zijn al door de Romeinen gelegd. Hier boeken ook veel Hongaren huisjes voor hun vakantie.

 • Het Servisch Orthodox klooster in Grabóc. Dit is het enig overgebleven Servisch Orthodoxe klooster in Hongarije.
 • Het kasteel in Siklos.
 • De burcht van Simontornya.
 • Het kasteel met arboretum in Tengelic.
 • De oude kerken van Bucsuszentlászló of Nagykapornak.
 • De ruïnes van Fenékpuszta en de Zalavár.
pannonia 15

De Máre Vár is een van de oudste burchten van Hongarije

Steden & Bezienswaardigheden

Naast Pécs, in het zuiden van West-Hongarije, is een stadswandeling in het sfeervolle Kaposvár een aanrader. Deze historische stad biedt u onder andere het bioscoop museum en het herdenkingsmuseum voor de schilder Rippl-Rónai. Dat geldt ook voor het kasteel museum en de historische binnenstad van Dunaföldvár.

 • Een stadswandeling door de wijnstad Szekszárd of naar het betoverende Szigetvár met burcht en zwembad.
 • Historie en slagveld van de oorlog met de Turken in 1526 in Mohács.
 • Het eieren museum in Zengövárkony en het openlucht museum in Szenna, of naar het pijpen museum in Ibafa.
 • Kalocsa voor volkskunst en streekmusea.
 • Paardenshows in de dorpjes Solt en Apaj. Deze dorpjes liggen net aan de andere kant van de Donau vanaf Dunaföldvár in de regio Poesta & Tiszameer. Ook daar hebben we leuke huisjes.
 • Nagydorog met streekmuseum voor kunst en cultuur.
 • In Mecseknádasd kunt u naar de werkplaats van een artistieke pottenbakker.

Culinair

 • Dineren in de TV toren van Pécs.
 • Wijn proeven in Szekszárd, Szászvár en in de Witte Wijnstraat van Villany. Ook in Mór kunt u prima wijnen proeven.
 • In Bonyhád is een weekmarkt, maar ook in Szászvár en Dombovár kunt u prima winkelen, koffie drinken en uit eten gaan, wat in Hongarije vele malen goedkoper is dan in Nederland.
pannonia 18

Wijn is een min of meer natuurlijke drank voor elke Hongaar

Natuur & Well-being

De druipsteen grotten van Abaliget. Deze horen tot de mooiste van Europa. De lucht schijnt goed te zijn voor, onder meer, bronchitis. Naast de ingang van de grotten zit een centrum met info over vleermuizen.

Zwemmen, zeilen, surfen, waterfietsen en luieren in Orfü. Bij Orfü zijn 4 stuwmeren met een aquapark. Verder fietsverhuur, een manege en tennis. Bij het meer zijn ook restaurantjes. Daarnaast heeft Orfü een molen museum en een kachel museum.

 • Zwemmen in het zuidelijke deel van de regio West-Hongarije kan in vele zwembaden annex thermale baden. Sommige zijn groots en meeslepend, andere kleiner en subtieler. Het grootste bad staat in de regio Poesta en Tiszameer: het aquapark van Hajdú.
 • Nationaal park Duna Drava.
 • Het Mecsek natuurgebied ten noorden van Pécs.
 • Het Dámvad (herten) Nationale Park bij Tamási, waar u in de herfst ook mag jagen.
 • Wandelen en fietsen in het Kiskunság Nationale park, net over de Donau in de regio Poesta & Tiszameer.
 • Rondom Obánya aan de rand van de Mecsek: wandelen in de uitgestrekte bossen, pottenmuseum en manege.
pannonia 19

Mogelijkheden tot relaxen zijn er genoeg

Voor kinderen

 • Dierentuin en TV oren in Pécs.
 • Gratis zwemmen in het recreatiemeer met boot- en kanohuur plus surfen in Kaposvár Toponár.
 • MecsExtrem Park: buiten actief in de natuur voor kinderen en volwassenen. Een top ervaring voor jong en oud met quad rijden en Tarzan spelen.
 • Renaissance park met ridderspelen in Bikal.
 • Katica Tanya Avonturenpark in Patca.
 • Vanuit de bruisende stad Szekszárd gaat er een treintje naar het Gemence woud.
 • Met een treintje het Gemence woud in vanuit Almamellék is ook een optie.
 • De manege in Mecseknadásd.
 • Het hertenkamp in Böszénfa.
pannonia 20

Quad rijden voor kleuters in MecsExtrem

Boedapest

Een dagtocht naar Boedapest raden wij per definitie aan. De fascinerende hoofdstad van Hongarije heeft enorm veel te bieden aan musea, erfgoed, natuur en charmante barretjes en koffiehuizen. De Koningin van de Donau is zonder meer een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip in Europa.

Balatonmeer

Vanuit een heel aantal vakantiehuizen in de regio West-Hongarije is een dagje Balaton prima te doen. Behalve van zon, strand en zwembaden genieten, zijn er een heel aantal leuke activiteiten te ondernemen.

 • Siófok is het Hongaarse Torremolinos.
 • De Basaltpilaren en de Kali bekken tentoonstelling in Hegyestü.
 • Vogelreservaat Kis Balaton met meer dan 10.000 vogels en buffelreservaat Kapolna Puszta.
 • De ruïne van het Szigliget kasteel.
 • Het Festetics kasteel in Keszthely.
 • Balatonfüred is een bruisende badplaats met aquapark aan de noordkant van het meer.
 • Kraterbad Hévíz.
stedentrip-boedapest-01

Het beeld van Imre Nagy, de vermoorde premier van Hongarije, kijkt uit op het parlement

Reserveer Authentic Hungarian Farmhouse in Feked direct

Truus en Cheroel @ 05/31/2023 09:26

Erg indrukwekkende vakantie woning in een erg net dorp. Vriendelijke dorpsbewoners en ook de burgemeester.

Eigenaar is erg behulpzaam.

Aanrader

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HungariaHuizen
Average rating:  
 1 reviews
 by Truus en Cheroel
Topverblijf

Erg indrukwekkende vakantie woning in een erg net dorp. Vriendelijke dorpsbewoners en ook de burgemeester.

Eigenaar is erg behulpzaam.

Aanrader

Reserveer Authentic Hungarian Farmhouse in Feked direct
Menu

Door onze website te bezoeken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. meer informatie

Hungariahuizen.nl gebruikt cookies om functies voor social media te bieden, advertenties en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij delen alleen informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, advertenties en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Sluiten