Hoogseizoen 2022 voor uw vakantiehuis Hongarije: 9 juli – 3 september.

Hoogseizoen 2023 voor uw vakantiehuis Hongarije: 8 juli – 2 september. Prijzen voor 2023 onder voorbehoud. Neem voor boekingen in 2023 contact met ons op.

Zoek & Boek uw Vakantiehuis in Hongarije
Hunyadi Ház in Hegyhátmaróc

West-Hongarije (Pannonia)- 8 Personen- 4 slaapkamers
Vakantiehuis Hunyadi Ház is een echte Zwabische boerenwoning van 180 m². Ideaal voor een heerlijke ontspannen vakantie op het Hongaarse platteland. Het vakantiehuis staat in een dorpje van 200 inwoners zonder doorgaande weg.

Als u de straat uitloopt gaat de weg over in een pad, zo de velden in, en kunt u uren wandelen en van de prachtige natuur van de Mecsek genieten. Met de bus naar cultuurstad Pécs kan ook.
Lees meer?

Isten Hozta in Balatonfökajár

Balatonmeer- 8 Personen- 4 slaapkamers
Vakantiehuis Isten Hozta bij het Balatonmeer is vrijstaand. U viert vakantie dicht bij Balaton. Met internet en opblaas badje een prima vakantiestek.

U plukt de vruchten van twee werelden: de rust van een dorpje in Hongarije en het weldadige badleven van het Balatonmeer. Ga op weg naar een prima vakantie...
Lees meer?

Kertesz in Balatonszabadi

Balatonmeer- 10 Personen- 5 slaapkamers
Vakantiehuis Kertesz is 200 m² vakantievilla op een werkende kwekerij. U viert hier vakantie op fietsafstand van het Balatonmeer en de badplaats Siófok.

In de zonovergoten zomer van Hongarije maakt u plezier in het grootste warmwatermeer van Europa. Met 17 km strand en een gezellige boulevard om de hoek komt dat helemaal goed...
Lees meer?

Két Kapu Vakantiewoning in Szentlászló

West-Hongarije (Pannonia)- 7 Personen- 3 slaapkamers
De Két Kapu vakantiewoning is onderdeel van een Herenhuis uit 1939. Het landhuis werd gebouwd als horecagelegenheid.

Deze vakantiewoning in Hongarije is prima voor een vakantie met kinderen. Het terrein is goed afgescheiden van de straat. U gaat naar deze vakantiewoning voor de landelijke rust, op zoek naar sprookjes en wonderen, of in de herfst om te jagen.
Lees meer?

Kisszékely in Kisszékely

West-Hongarije (Pannonia)- 8 Personen- 4 slaapkamers
Kisszékely is een van de vele groene dorpen in Hongarije. Vakantiehuis Kisszékely biedt u alle ruimte om er van te genieten. Ook perfect voor vissers met 2 vismeren op loopafstand.

Kinderen zijn hier zeker op hun plek met een speeltuin en een zwembad op ongeveer 1 km afstand...
Lees meer?

Koromla in Koromlapuszta

West-Hongarije (Pannonia)- 4 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiehuis Koromla staat in een van de kleinste gehuchtjes van Hongarije. Vanuit dit boerderijtje wandelt u ongestoord door het Bakony-woud. En u maakt kennis met een traditioneel bosbouwbedrijf in de Robiniabossen om u heen.

In september luistert u vanaf de veranda naar burlende edelherten. Perfect voor de natuurliefhebber en rustzoeker...
Lees meer?

Kupiház in Kup

West-Hongarije (Pannonia)- 9 Personen- 3 slaapkamers
Kupiház staat aan de rand van een weelderig groen wandelgebied. Het vakantiehuis is ruimhartig ingericht voor 9 personen en zeer geschikt voor kinderen.

Er is een uitgebreide keuze aan wandel- en fietsroutes beschikbaar. Toch bent u vlakbij steden als Pápa. U gaat hier een zorgeloze vakantie in Hongarije tegemoet...
Lees meer?

Large / Nagy apartman in Gyenesdias

Balatonmeer- 6 Personen- 2 slaapkamers
Het huis bevindt zich hemelsbreed 1000-1200m van het Balatonmeer. Per auto is het meer binnen 3 minuten bereikbaar, te voet in ongeveer 10 minuten. Het huis werd op een berghelling opgebouwd, daardoor is niet alleen het prachtige uitzicht vanuit de terrassen, balkons en eigenlijk van alle kanten van de tuin ...
Lees meer?

Lesence in Lesencetomaj

Balatonmeer- 6 Personen- 3 slaapkamers
Vakantiehuis Lesence staat aan de rand van het Balaton Hoogland Park. Dit vakantiehuis met zwembad is ongeveer 10 km van het Balatonmeer.

Met 3 slaapkamers, zwembad en internet een prima stek voor een fijne vakantie bij Balaton in een vakantiehuis van 200 m² groot.
Lees meer?

Levendula Ház in Balatonszabadi

Balatonmeer- 4 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiewoning Levendula Ház staat op een werkende kwekerij. Vanuit deze budgetvriendelijke woning bent u in een wip bij Balaton en de badplaats Siófok.

U gaat een vrolijke vakantie tegemoet met flaneren over de boulevard, een prettig nachtleven en de langste stranden van Balaton...
Lees meer?

Vakantiehuis Hongarije

Boek uw vakantiehuis Hongarije snel en makkelijk bij specialist HungariaHuizen. Wij hebben een groot deel van de vakantiehuizen persoonlijk bezocht. Zo kunnen we u prima adviseren over het vakantiehuis dat bij uw wensen past.

Voor uw gemak hebben we Hongarije opgedeeld in vijf regio’s. Elke regio heeft zijn eigen specifieke kenmerken. De natuur en cultuur variëren enorm in elk gebied.

De regio Boedapest & Donauknie

Boedapest is een stad die met vele superlatieven kan worden omschreven. De hoofdstad van Hongarije wordt door velen beschouwd als de mooiste stad aan de Donau. Het is het startpunt van een boeiend stuk natuur, gelardeerd met pittoreske stadjes, forten en de grootste kerk van Hongarije, de basiliek van Esztergom.

Vakantiehuis Hongarije

Het mooiste parlement van Europa staat in Boedapest.

Het Balatonmeer

Het Balatonmeer spreekt sinds de Romeinen al tot de verbeelding. Zij waren het de die de badcultuur naar Hongarije gebracht hebben. Balaton bruist van het leven in de zomer. De badplaatsen zijn gewaardeerde uitgaanscentra. Forten en paleizen zijn er in overvloed, evenals afwisselende natuur. Rondom het hele meer loopt een fietspad.

Vakantiehuis Hongarije

Boek een vakantiehuis in Hongarije met dit uitzicht op Balaton.

De regio West-Hongarije

West-Hongarije is de vroegere Romeinse provincie Pannonia. Hier gaat u op vakantie in weelderige natuur, zoals de Mecsek of de Bakony. In het noordelijk deel vindt u ook de prachtige abdij Pannonhalma. Echt een prachtig en gevarieerd gebied voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Vakantiehuis Hongarije

Hongarije leent zich prima voor een vakantie met familie.

De wijnregio Eger – Tokaj

De twee belangrijkste wijn gebieden van Hongarije grenzen aan drie prachtige natuurgebieden. Eger ligt ten westen van het Bükk nationale park. Tokaj ligt ten oosten. Aan de noordkant vindt u de druipsteen grotten van Aggtelek en het Zemplén natuurgebied. Deze laatste wordt ook “Het Zwitserland van Hongarije” genoemd. De Diósgyöri burcht in Miskolc is een “must see” in deze regio.

Vakantiehuis Hongarije

De regio Eger – Tokaj is rustig en groen.

De regio Poesta & Tiszameer

De Poesta is de weidse vlakte van Hongarije. Dit is het enige steppe landschap ten westen van de Oeral. Vrijheid en weidse uitzichten zijn uw deel. Net als herders met Rácka schapen of Marha koeien. Het Tiszameer is een kunstmatig meer. Het brengt veel natuurschoon in de rietlanden. Bovendien uitermate geschikt om te watersporten.

Vakantiehuis Hongarije

In woeste galop over de poesta van Hongarije.

Genoeg te doen en te zien in Hongarije

Een vakantie in Hongarije brengt u naar het hart van Europa. De bekendste rivier van Hongarije, is de Donau. Ze doorkruist het land van noord naar zuid. Hongarije ligt in het Karpatenbekken en bestaat vooral uit laagvlakten; de poesta. De twee trekpleisters van het land zijn Boedapest en het Balatonmeer.

De hoofdstad Boedapest wordt in tweeën gedeeld door de Donau. De op één na langste rivier van Europa is de levensader van de stad en van heel Hongarije. De oudste brug, de Kettingbrug, is op zondag autovrij. Ideaal voor een romantische wandeling.

Het Balatonmeer is de Hongaarse Zee. Het grootste meer van Centraal-Europa is ondiep. U kunt er in mei al zwemmen. Veel gezinnen met kinderen kiezen voor een vakantiehuis Hongarije op de zuidoever. Daar is het water warmer, zijn de stranden breder en is het meer toegankelijker zijn dan aan de noordoever van Balaton.

Vakantiehuis Hongarije bij Pécs, markten en monumenten

Pécs is de markante zuidelijke stad van Hongarije. De stad schuurt tegen de Mecsek aan. Het is de universiteitsstad van Hongarije en bekend van het Zsolnay porselein en de wijn. In 2010 was Pécs, samen met Essen en Istanbul Culturele hoofdstad van Europa. In het centrum vindt u typische winkeltjes, marktjes en levendige monumenten. Pécs is een stad om verliefd op te worden!

Grotten, rivierdalen en thermaal water

Vanuit elk vakantiehuis Hongarije bent u in een wip bij een grot, rivier of zwembad. Zeker in de wijnregio Eger – Tokaj is het land bezaaid met thermale baden. Lekker om te relaxen, goed voor de conditie en pret voor de kids. Want elk bad heeft een kinderbad, wedstrijdbad en glijbanen.

In deze regio bezoekt u ook de Grotten van Aggtelek. Ook in Boedapest en bij Balaton zijn grotten. Zoals in Tapolca, waar u per roeiboot onder de grond vaart.

De twee grote rivieren, de Donau en de Tisza zijn een bron van vermaak. Zeker de Tisza, die uitkomt in het Tiszameer, biedt ook nog super natuur. Hongarije is in voor- en najaar the place to be voor de vogeltrek. De Kraanvogels komen buurten op de poesta. Bij het Tiszameer vindt u vele kolonies watervogels.

Groener dan groen

Cultuur genoeg in de stad. Boedapest en Pécs bulken van de fraaie gebouwen en leuke dagjes uit. De rest van het land is groen. Met 10 nationale parken komt de wandelaar, of de fietser, volledig tot zijn of haar recht. Er is 11.000 km wandelpad en er komen steeds meer fietspaden door het hele land. Of u maakt een zinderende tocht te paard over de paars bloeiende poesta van Hongarije.

Je eigen vakantiehuis in Hongarije

Vakantie vieren in een huisje is een goede manier om aan Hongarije te ruiken. Bij Hungaria Huizen kies je uit diverse typen vakantiehuizen in Hongarije. Ze staan in de vijf regio’s. Huur eens een villa met zwembad, een rustieke boerderij, of een woning in de Donauknie. Je kiest uit onze collectie je perfecte vakantiehuis in Hongarije. Die overigens allemaal van Nederlandse eigenaren zijn.