Vind uw vakantiehuis in Hongarije!

Landhuis te koop in Hongarije

Wijnregio Eger - Tokaj- oppervlakte- 3+ slaapkamers
Landhuis Hongarije kopen 03
HUF 16.000.000

Slaapkamers 3+
Aantal Personen 8+
Totale oppervlakte
Bewoonbare oppervlakte
Vraagprijs HUF 16.000.000
Aantal badkamers 0
Aantal keukens 1
Plaatsnaam Sály
Water nee
Riool nee
Gas nee
Met zwembad nee
Met Internet nee
Toegang geasfalteerd
Wijnkelder ja
Gemeubileerd nee
Verwarming

Neem contact met ons op als u belangstelling heeft voor dit huis

Voorzieningen Landhuis te koop in Hongarije

Landhuis te koop in Hongarije

Dit landhuis in Hongarije staat sinds kort te koop na het overlijden van de laatste bewoner uit een welgestelde familie. Het staat op de hoek van twee straten aan de rotonde. Het huis is een zogenaamde Kuria. Dat was de eerste opmaat voor mensen die meer geld omhanden hadden dan gemiddeld. Wie nog meer geld kreeg, bouwde een Kastély. Dat is een Kuria met een verdieping. En wie nog beter in de slappe was kwam te zitten, bouwde een Palóta, zeg maar een paleis. Zoals gebruikelijk met Google streetview is de locatie niet correct en zijn de beelden verouderd.

Het landhuis is opgedeeld in tweeën, waarbij het ene deel twee keer zo groot is als het andere deel. Het huis is aan de straatkant omheind, deels met een heg en deels met een twee meter hoge muur, dus privacy gegarandeerd. Het huis staat al een aantal jaren leeg, maar de constructie is goed met 60 cm dikke muren en het huis is droog van binnen. Omdat het huis nu vooral als opslagruimte gebruikt wordt, geven de foto’s een rommelig beeld. Wij denken dat de liefhebber van een nostalgische sfeer iets prachtigs van dit landhuis kan maken.

Indeling

Het grootste deel heeft een ingang aan de achterkant. Vandaar komt u in een soort portaal (2 bij 2) en vervolgens in de keuken (5 bij 5). In de keuken zijn twee deuren naar de rest van het huis. Rechtdoor komt u in een woonkamer (5 bij 6) met rechts openslaande deuren naar de slaapkamer (7 bij 6). De plafondschildering daar is nog volledig intact en bevat enkele sfeervolle ornamenten.

Via de andere deur komt u in de opslag (6 bij 5) met een trap naar boven naar de zolder en toegang tot een kleine, vierkante kamer (3,5 bij 4). Vanuit die kamer is er een deur naar de tweede slaapkamer (6 bij 54. Vanuit de eerste slaapkamer is er ook een deur naar de tweede, maar die ziet u niet omdat er een kast voor staat. Op de foto van de tweede slaapkamer ziet u links de deur die toegang geeft tot de rest van het huis.

Indeling deel 2

Het kleinste deel van het landhuis heeft een ingang aan de zijkant. Via de gang, 1 meter breed over de hele lengte, heeft u aan de linkerkant toegang tot een vierkante, hoge kamer (3,5 bij 3,5) met een deur naar een volgende, langgerekte kamer (6 bij 4). De gang komt waarschijnlijk uit bij het grootste deel van het huis, dus een doorgang maken om er één huis van te maken is mogelijk. Aan de andere kant van de gang is een rommelkamer (5 bij 4) met daarin een doorgebroken muur naar wat vroeger de schuur (4 bij 4) was. Dit tweede, kleinere deel wordt al langer niet meer bewoond.

De tuin bij het landhuis

Achter de kuria, over meer dan de hele breedte van het landhuis, is een grote tuin. Er staan twee schuren in de tuin. De grotere biedt voldoende opbergmogelijkheden. De kleinere is op dit moment in gebruik als wijnkelder.

Mogelijkheden van dit landhuis in Hongarije

Deze Kuria biedt veel mogelijkheden. Het grotere deel is het gemakkelijkste te renoveren. Daar kunt u bijvoorbeeld met beperkt investering een woonkamer, drie slaapkamers, een badkamer en een keuken realiseren. Zodra de huidige eigenaar zijn spullen eruit haalt, heeft u een zee van ruimte. Daarna kunt op uw gemak de rest renoveren en de hele kuria omtoveren in uw eigen paleis in Hongarije. Vanaf de openbare weg is het mogelijk om het huis aan te sluiten op gas, waterleiding en riolering.

Mensen die een deel van het landhuis als bed & breakfast willen inrichten, zijn goed af omdat het landhuis min of meer in tweeën is gedeeld. U kunt er prima drie of vier kamers realiseren zonder een ingrijpende verbouwing. Houdt u er rekening mee dat materiaal ongeveer hetzelfde kost als in Nederland, maar dat het arbeidsloon veel gunstiger is. Als u echter een kant en klaar instaphuis zoekt, raden we u het Kossuth Ház aan.

U zou het landhuis om kunnen bouwen tot een appartementencomplex en het lokaal of op de vakantiemarkt kunnen verhuren. Het staat namelijk 1 á 2 km van het unieke natuurgebied van het Bükk Nationale park.

Neem contact met ons op als u belangstelling heeft voor dit huis

Over Sály

Dit landhuis behoeft zeker renovatie. Het huis is groot en u creëert voor uzelf een plek in de rust en frisse lucht in een charmante omgeving. Er zijn enkele winkeltjes, dorpskroegjes, een arts, apotheek en postkantoor. Op 10 min lopen is een dorpssupermarkt voor broodjes, beleg, koffie, frisdrank en andere basis benodigdheden.

Sály is een rustig dorp en ideaal voor vogelaars en vlinderliefhebbers. Wandelaars kunnen lange wandelingen in de omgeving maken met prachtige vergezichten over koolzaadvelden en mooi uitzicht op de beuken van het Bükk Nationale Park. Zwembaden en thermale baden zijn er genoeg in de omgeving, evenals culturele uitstapjes en sportieve genoegens, bijvoorbeeld op het Tiszameer.

Mocht u belangstelling hebben voor dit huis, huur dan een van onze andere huizen in het dorp.

Activiteiten in Sály

 • Bezoek het gedenkhuis van de Hongaarse schrijver Geza Gárdony.
 • Om het andere jaar is er een dorpsfeest in Augustus.
 • Onze dorpsschilder maakt prachtige schilderijen.
 • En dan natuurlijk de vele wijnkelders in het dorp waar u kunt genieten van zelfgemaakte rode en witte wijn.

De Eger – Tokaj Wijnregio

De Eger – Tokaj Wijnregio beslaat het noordoosten van Hongarije. U verblijft in de twee meest bekende wijngebieden van het land. Behalve met de Egri Bikavér en de Tokajer asszú, maakt u kennis met drie unieke nationale parken en mooie routes om te wandelen.

UNESCO Werelderfgoed

 • Het Hortobágy nationale park.
 • De grotten van Aggtelek en de Slowaakse Karst.
 • Het museumdorp Hollókö met de Ravenburcht.
wijnregio eger tokaj 23

Paarden in galop, normaal op de poesta maar in Szilvásvárad staat ook een stoeterij

Burchten, Kerken & Kastelen

In Miskolc kunt naar de fantastisch gerenoveerde burcht Diós Györ. Leuk voor jong en oud door de interactieve fun & games en live shows. Dat vindt u ook in de burcht van Eger aan de andere kant van het Bükk park. Beide staan midden in de stad.

Tips voor meer:

 • Het kasteel van Füzér en het Károlyi landhuis in de Zemplén.
 • De romaanse kerk van Bóldva met de restanten van een Benedictijner klooster.
 • Het grootste barokke paleis van Europa, L’Huillier-Coburg in Edelény. Kunt u ook gelijk het Tajház en de modderburcht bezoeken. En op de terugweg langs Abdij van Apátság.
 • De spectaculaire burcht Boldogköváralja.
 • Het grootste Renaissance kasteel van Hongarije in Bodrogköz.
 • De burcht van Somoskö.
 • Het kleine, maar leuke Andrássy kasteel in Tiszadob.
 • Iconostasen in de Grieks Orthodoxe kerkjes van Rakaca en Irota. Ook in Szalonna kunt u iconen en fresco’s bewonderen.
wijnregio eger tokaj 24

De burcht Diós Györ staat midden in de stad

Steden & Bezienswaardigheden rondom het Bükk nationale park

Het Bükk nationale park ligt centraal in de Eger – Tokaj wijnregio. Rondom het park zijn veel grote en kleine leuke dingen te vinden. Aan de westkant ligt de stad Eger. Deze barokstad heeft haar eigen heldhaftige historie in de strijd tegen de Turken.

Ten noorden van Eger ligt Szilvásvárad. Hier vindt u de Szalajka Vallei (met uitkijktoren, treintje, bobbaan, trampolines en mogelijkheden om te klimmen voor kinderen). Verder zijn er een Lippizaner stoeterij en de grotten uit de oertijd.

Aan de oostkant van Bükk ligt Miskolc met grottenbad Miskolc Tapolca. Echt een aanrader bij een vakantie met kinderen. Verder kunt u naar het Avalon Avonturen Park met speeltuin voor de kleintjes.  Ook ligt hier de eerste elektrische kartbaan van Europa.

Vanuit Miskolc gaat er een smalspoor trein naar Lillafüred. In Lillafüred bezoekt u hotel Palota, de Annagrot en de Stefanusgrot. Even verderop is de vroegere smeltoven van Henrik Fazola met museum. Nieuw is de kabelbaan, die u voor een paar euro het plateau op hijst.

Andere tips:

 • Het Hadas district en Museum van het Matyó volk in Mezökövesd. Een leuke middag als u van kunstig borduurwerk en vrolijke schilderkunst houdt.
 • Het roverskasteel Kisnána.
 • Concentratiekamp Recsk uit de communistische tijd 1950 – 1953.
 • Koetsmuseum (Cifra istálló) in Parád.
 • Het hoogste punt van Hongarije in Gyöngyös.
wijnregio eger tokaj 25

De golvende heuvels van Bükk

Steden & Bezienswaardigheden rondom het Aggtelek nationale park

Een tweede belangrijk park in de Eger – Tokaj wijnregio is Aggtelek. De grotten van Aggtelek zijn echt een ‘must see’.

Andere tochtjes:

 • Het grootste boek ter wereld staat in Sajószentpéter.
 • Het mijnbouwmuseum in Rudabánya.
 • De ruïne van het klooster in Martonyi.
 • U kunt ook nog naar de Dobsinska ijsgrotten (26.000 m² ijs) over de grens in Slowakije.

Steden & Bezienswaardigheden rondom het Zemplén natuurgebied

De Zemplén wordt ook wel het Zwitserland van Hongarije genoemd. Het ligt vlak bij Kosice. Deze voormalige Hongaarse stad was Culturele Hoofdstad van Europa in 2013. Een rondje Zemplén is echt de moeite.

De moeite waard in de Zemplén:

 • Rákóczy museum in Sárospatak. Rákóczy was een prins uit Transsylvanië en een revolutionair.
 • Het Kazinczy museum over de geschiedenis van de stad en informatie over de Zemplén in Sátoraljaujhely. Kazinczy was een schrijver. Hij was de eerste die de Hongaarse grammatica opschreef.
 • Voor porselein moet u in Hollóháza zijn. Het museum is een aanrader en in de fabriek mag u porselein schilderen. Hier wordt de porseleinen beker gemaakt voor de winnaar van de F1 Hungaroring.
 • Het bosbouw museum in Pálháza.
 • Het bijbelmuseum in Gönc met de oudste Hongaarse bijbel. Er ligt zelfs eentje uit Nederland.

Culinair

 • De Egri Bikavér stierenbloedwijn proeven doet u het beste in Eger en de Mooie Vrouwen Vallei.
 • Voor het proeven van de Tokajer Wijn der Koningen, de Tokaji Asszú, gaat u naar Tokaj. Daar is ook het Tokaj museum.
 • In Eger zijn enkele goede restaurants. Ook tegenover zwembad Zsóry Fürdö in Mezökövesd zit een prima restaurant.
wijnregio eger tokaj 26

Caving in Aggtelek

Natuur & Well-being in de Eger – Tokaj wijnregio

 • Tour met gids door het Bükk Nationale Park met een bezoek aan de kolenbranders.
 • Aan de zuidkant van Bükk kunt u de spectaculaire Rotsenroute wandelen. U komt dan langs natuurlijke bijenrotsen waar vroeger mensen in woonden en vee gehouden werd.
 • Het Tiszameer Ecocentrum en Tisza Valki vogelreservaat: Europa’s grootste bassin met zoet water. De vissen zwemmen om u heen.
 • Vele mooie zwembaden in de buurt. We noemen er een paar: de Romeinse Lusthof van Demjén, het zoutbad van Egerszalók en het kleinere, maar fijnere Bogács.
 • Voor kuren kunt u terecht in het grootste waterpark van Europa in Hajdúszoboszló. Of dichterbij in Zsóry Fürdö in Mezökövesd.
 • Vissen en zwemmen kan in het stuwmeer van Meszes.
wijnregio eger tokaj 29

Vroeger woonden er mensen in

Voor kinderen

 • Paardenshows op de poesta.
 • Tocht met de huifkar door de Hortobágy.
 • De ‘Zomer van Abádszalók’ bij het Tiszameer.
 • Het Robin Kaland Sziget in Tiszafüred: een speelpark in een baai van de Tisza met touwbanen, boogschieten, waterspelen en wandelen.
 • Het Kalandpark in Hársány aan de zuidkant van Bükk. Met boomkruinpad en avontuur voor kinderen.
 • Kartbaan Cora ring in Debrecen: 500 m kartbaan voor kinderen en volwassenen. Debrecen is trouwens als stad ook de moeite waard. De Hell kartbaan in het Avalonpark in Miskolc is overigens dichterbij.

Boedapest

Boedapest is natuurlijk de kroon van Hongarije. Deze Parel van de Karpaten zal u geen seconde vervelen. U kunt via de Tourinform in Mezökövesd met een gids die Engels spreekt gids naar Boedapest. Ook op eigen houtje zult u prima uw weg vinden tussen de musea, parken, sfeervolle cafeetjes en koffiehuizen.

De Eger – Tokaj wijnregio is een rustig en zeer afwisselend vakantiegebied. Het leven kabbelt voort met wijn als basis. Met recht een regio voor een mooie reis vol ontdekking door Hongarije.

wijnregio eger tokaj 31

Het parlement van Hongarije aan de Donau in Boedapest

 

Neem contact met ons op als u belangstelling heeft voor dit huis
Menu

Door onze website te bezoeken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. meer informatie

Hungariahuizen.nl gebruikt cookies om functies voor social media te bieden, advertenties en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij delen alleen informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, advertenties en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Sluiten